Yeti Eeklo investeert 700.000 euro: bijlwerpen, klimmuren, lasershoot en langere karting

Ook bowling, speelstad en Prison Island vaste waarden

Instructeur Tibo op de klimmuur van Yeti.
Joeri Seymortier Instructeur Tibo op de klimmuur van Yeti.
Yeti Eeklo investeert 700.000 euro en haalt een pak nieuwe activiteiten naar het Meetjesland. De karting, de bowling en Prison Island zijn al langer een hit. Daar komt nu een afdeling bijlwerpen, lasershoot en een zaal vol klimmuren bij. De kartingbaan werd ook bijna dubbel zo lang gemaakt. Wat ooit de ‘schaatspiste’ van Eeklo was, is vandaag een groot evenementencentrum.

Christophe Van Den Berghe bouwt de Yeti langs de N9 verder uit. Je kan er al langer gaan eten, en nadien kiezen voor een spel bowlen of karten. “Onze karting hebben we een stuk langer gemaakt”, zegt Christophe Van Den Berghe. “We hadden een parcours van 380 meter, en dat is nu 550 meter geworden. We karten met elektrische wagentjes. We hebben nieuwe gekocht, en zitten nu al aan onze derde generatie karts. We laten je nu ook op een verdieping rijden, zodat het parcours een pak langer en uitdagender wordt. Met lange stukken om snelheid te nemen, en enkele pittige bochten in het parcours, is het een stuk uitdagender geworden.”

Er werden in Yeti nieuwe karts aangekocht, en het parcours werd verlengd.
Joeri Seymortier Er werden in Yeti nieuwe karts aangekocht, en het parcours werd verlengd.

De lounge van de Yeti werd een stuk groter gemaakt, met nieuwe hoekjes. Ook de indoor speelstad is een pak uitgebreid, en verhuisd naar een andere hoek van het evenementencentrum. Er is camerabewaking en zo kunnen de kinderen ongestoord spelen, en wordt er toch een oogje in het zeil gehouden. “Helemaal nieuw is onze Clip ’n Climb, een zaal vol klimmuren en klauterattracties. Voor 14 euro per uur kan je de uitdaging aangaan. Op het eerste zicht zien de attracties er misschien gemakkelijk uit, maar vergis je niet. De klimmuren zijn tot 12 meter hoog en geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Alles is heel goed beveiligd en geautomatiseerd. In het midden staat onze ‘Stairway to heaven’. Dat zijn groene palen waar je moet op klimmen, maar waar je geen houvast hebt. Opnieuw: oogt gemakkelijk, maar is best moeilijk. Zeker voor mij, want ik heb gigantisch hoogtevrees”, lacht Christophe.

De 'Stairway to heaven' oogt gemakkelijk, maar is echt moeilijk.
Joeri Seymortier De 'Stairway to heaven' oogt gemakkelijk, maar is echt moeilijk.

Het Prison Island van Yeti bestaat al sinds 2016. Er zijn vandaag 25 cellen waaruit je moet proberen te ontsnappen, maar daar komen er binnenkort nog eens acht bij. Volgende maand wordt er ook een afdeling lasershoot geopend, maar die is nog niet klaar. Wel klaar en splinternieuw is de zolder met het bijlwerpen. Dat is de afdeling van broer Stephane Van Den Berghe. “Lumberjacks is een buitengewone ervaring, waarbij je met echte stalen bijlen naar houten targets gooit”, zegt Stephane. “Daag je vrienden en collega’s uit om te zien wie de ultieme houthakker is. Plezier en adrenaline verzekerd. De uitdaging aangaan kan al vanaf 15 euro per uur en per persoon, maar we bieden verschillende formules aan.”

Burgemeester Luc Vandevelde en schepen Christoff De Waele mochten de elektronische klimmuur al eens uittesten.
Joeri Seymortier Burgemeester Luc Vandevelde en schepen Christoff De Waele mochten de elektronische klimmuur al eens uittesten.

De verschillende afdelingen van Yeti Eeklo kunnen gecombineerd worden met een etentje, of met een pannenkoekenmiddag voor een verjaardagsfeestje. Prijzen en formules kan je vinden op www.yeti-eeklo.be.

Een beeld op de verschillende klimmuren.
Joeri Seymortier Een beeld op de verschillende klimmuren.
Burgemeester Luc Vandevelde mocht het bijlwerpen in avant-première uittesten.
Joeri Seymortier Burgemeester Luc Vandevelde mocht het bijlwerpen in avant-première uittesten.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.