Woonwijk krijgt 43 parkappartementen

Rond en tussen de vier gebouwen komt een park met vijver.
JSA Rond en tussen de vier gebouwen komt een park met vijver.
Er komt een nieuw parkje met 43 nieuwe appartementen op de hoek van de Guldensporenstraat en de Hendrik Consciencestraat in Eeklo. Op een boogscheut van de stadskern en de groene long van Het Leen.

Projectontwikkelaar Brody Groep start volgend voorjaar met de bouw van 43 appartementen in de Katoenstraat in Eeklo, op de hoek van de Guldensporenstraat en de Hendrik Consciencestraat. De verkaveling wordt opgesplitst in vier gebouwen. Rondom het complex wordt een volledig nieuw park aangelegd. "Het complex ligt op amper 600 meter van het centrum van de stad, maar wel middenin een groene omgeving", zegt commercieel directeur, Jelle Strijbos. "Je zit meteen op de N9 en de N49 en het station is ook dichtbij. Daardoor is de ligging ideaal voor wie werkt in Gent of Brugge, maar liever landelijker woont."


De 43 appartementen zijn verdeeld over vier verschillende residenties, elk vernoemd naar gerenommeerde architecten. Residentie Corbusier en Residentie Panton zijn daarvan de twee hoogste, met elk vijf bouwlagen. De twee andere blokken, residentie Starck en Residentie Thonet, tellen allebei vier verdiepingen. De appartementen zijn 86 tot 112 vierkante meter groot en beginnen vanaf 200.000 euro. De buurt moet volgens de projectontwikkelaar niet vrezen voor extra parkeerdruk. "Elke residentie beschikt over eigen parkeerplaatsen en carports. En ook aan fietsers is gedacht: het complex heeft een overdekte en afgesloten fietsenstalling."


Het lanceringsevenement van vastgoedproject Parkdomein Consilio gebeurt op 18 en 19 november. Van 11 tot 15 uur kan je terecht in de Katoenstraat in Eeklo. Info: www.residentieconsilio.be. (JSA)

Eén van de appartementen krijgt een indrukwekkend dakterras.
JSA Eén van de appartementen krijgt een indrukwekkend dakterras.