Exclusief voor abonnees

Waar moet Balloonmeeting naartoe? Militair vliegveld Ursel voorlopig bovenaan verlanglijstje

Niemand staat vandaag te zwaaien met extra subsidie

Filip Smet en Gertjan Blomme van Jong CD&V vinden dat Eeklo zichzelf te koop zet als ballonstad, en hielden donderdag een korte actie aan het ballonmonument.
JSA Filip Smet en Gertjan Blomme van Jong CD&V vinden dat Eeklo zichzelf te koop zet als ballonstad, en hielden donderdag een korte actie aan het ballonmonument.
De Balloonmeeting Meetjesland is op zoek naar een nieuwe thuis. Nu bekend raakte dat de organisatie Eeklo wil verlaten, omdat ze daar maar 12.500 euro subsidie krijgen, loopt de zoektocht naar een nieuwe gastgemeente volop. Niemand lijkt voorlopig met geld te staan zwaaien. Aalter en Maldegem worden in de wandelgangen het vaakst genoemd.

Na 34 jaar wil de Balloonmeeting Meetjesland Eeklo verlaten. Er werd meer financiële steun gevraagd, maar die lijkt er niet meteen te komen. De stad Eeklo geeft 12.500 euro subsidie, en ook nog eens logistieke steun van de stadsdiensten. Ook dat zou een waarde van 35.000 euro hebben. Maar welke gemeente staat met meer geld te zwaaien?

Je hebt 26% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.