Vrachtwagen met 200 varkens in gracht in Eeklo, dieren vluchten de weg op

De vrachtwagen kwam ondersteboven tot stilstand in de gracht.
Wouter Spillebeen De vrachtwagen kwam ondersteboven tot stilstand in de gracht.
Een vrachtwagen met een lading van ongeveer 200 varkens is deze morgen rond 8.30 uur in de gracht gekanteld langs de N49 tussen Eeklo en Kaprijke. Heel wat dieren overleefden het ongeval niet.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De vrachtwagen reed in de richting van Maldegem en raakte van de weg af. Uiteindelijk kwam het voertuig ondersteboven tot stilstand in de gracht. De chauffeur raakte gewond, maar verkeerde niet in levensgevaar.

De varkens die de chauffeur vervoerde, konden door het ongeval losbreken. Enkele dieren kwamen op het wegdek terecht en de politie moest passanten aanmanen om voorzichtig te rijden ter hoogte van het ongeval. De hulpdiensten gingen de gevluchte dieren vangen met hulp van lokale landbouwers. Een varken liep bijna een halve kilometer langs de parallelweg vooraleer het dier kon tegengehouden worden.

Het is nog niet duidelijk hoeveel varkens het ongeval overleefden, maar heel wat dieren kwamen om of raakten gewond. De dieren werden op andere vrachtwagens geladen zodat ze verder onderzocht konden worden.