Vrachtwagen kantelt op E34 in Eeklo

Jeroen Desmecht
De E34 kon je woensdagvoormiddag maar best vermijden: zo ging een vrachtwagen in de schaar in Eeklo, waardoor de rijbaan richting Antwerpen tussen 7 uur en 11 uur helemaal versperd was. De chauffeur liep bij het ongeval lichte verwondigen op. Ook tussen Moerbeke-Waas en Stekene zorgden twee verkeersongevallen met vrachtwagens voor heel wat verkeershinder: daar werden twee chauffeurs in kritieke toestand afgevoerd. 

De feiten in Eeklo vonden rond 7 uur ‘s ochtends plaats op de E34/N49, ter hoogte van de verbrandingsoven. Volgens getuigen week de chauffeur van de Roemeense vrachtwagen plots af, waarna hij de vangrail raakte. Hierdoor ging de vrachtwagen in de schaar en belandde het voertuig op zijn zij. 

Over de exacte oorzaak van het incident is nog geen duidelijkheid. Mogelijk viel de chauffeur in slaap of werd hij onwel. Beide rijstroken richting Antwerpen waren door het ongeval versperd. Er was een omleiding in Maldegem via de N44, de E40 en de N9. Tegen 11 uur was de rijbaan terug vrij, en werd de omleiding opgeheven. 

In de andere rijrichting was het dan weer aanschuiven tussen Moerbeke-Waas en Stekene. Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur werd onwel achter zijn stuur en belandde daar rond 6.30 uur in de berm. In de staart van de file reed twee uur later weer een trucker in op een voorligger. Beide chauffeurs werden in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Van Eyndhoven

    Bij hoeveel ongevallen zijn auto’s betrokken ???