Verdachten van inbraak juwelenwinkel opgepakt na tip van juwelier

Juwelenwinkel Queens in Eeklo werd volledig overhoop gehaald door inbrekers.
Wouter Spillebeen Juwelenwinkel Queens in Eeklo werd volledig overhoop gehaald door inbrekers.
Drie personen die ervan verdacht worden de inbraak te hebben gepleegd bij juwelenwinkel Queens in de Stationsstraat in Eeklo, zijn opgepakt. Dat bevestigt het parket Oost-Vlaanderen. De dieven gingen er in de nacht van donderdag op vrijdag vandoor met ongeveer 15.000 euro aan juwelen.

De juwelier die boven de winkel woont, werd rond 3 uur wakker van een hels lawaai. Inbrekers hadden het rolluik kapot gemaakt waren in de winkel binnengedrongen. Daar sloegen ze de vitrinekasten aan diggelen en graaiden ze zo veel mogelijk juwelen mee. Toen de juwelier duidelijk maakte dat hij thuis was, sloegen ze op de vlucht. Ze lieten nog buit vallen, waardoor de straat bezaaid lag met juwelen. De juweliers konden nog net zien dat de daders met drie waren.

Camerabeelden

De uitbaters bleven na de inbraak niet bij de pakken zitten. Ze vermoedden dat de drie daders de dag ervoor op prospectie waren gekomen naar de winkel. Ze gingen naar andere juwelenwinkels in Eeklo en Waarschoot en ook daar waren de mannen langs geweest. Op camerabeelden herkende de juwelier de mannen, waarna hij de beelden doorspeelde aan de politie.

Het onderzoek raakte in een stroomversnelling door die tip. De politie viel binnen op twee adressen in Eeklo en kon meteen één verdachte oppakken. De twee anderen werden later ook aangetroffen. “De politie kon de drie verdachten identificeren en oppakken”, aldus woordvoerster An Schoonjans van het parket Oost-Vlaanderen. “Ze werden voor de onderzoeksrechter geleid. Die besliste om twee van hen aan te houden. De derde werd vrijgelaten onder strikte voorwaarden.” Of de slachtoffers hun juwelen nog terug zullen zien, valt nog af te wachten.

Juwelenwinkel Queens in Eeklo werd volledig overhoop gehaald door inbrekers.
Wouter Spillebeen Juwelenwinkel Queens in Eeklo werd volledig overhoop gehaald door inbrekers.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.