Tussen 12 en 26 jaar? Binnenkort 30 procent korting in Cultuurcentrum De Herbakker

Eeklo schepen Isaura Calsyn
Joeri Seymortier Eeklo schepen Isaura Calsyn
Eeklo wil de jeugd massaal naar Cultuurcentrum De Herbakker lokken en voert vanaf volgend seizoen een jongerenkorting van 30 procent in.

Jongeren tussen 12 en 26 jaar kunnen vanaf september goedkoper naar de avondvoorstelling in De Herbakker in Eeklo. De bestaande hoeveelheidskortingen voor wie vier of acht voorstellingen boekt, worden vervangen door een algemeen kortingstarief voor de jeugd. Alle partijen in de gemeenteraad keurden het voorstel goed.

“Slechts 1,8 procent van het publiek in De Herbakker is tussen de 12 en 26 jaar”, zegt schepen Isaura Calsyn (Groen). “Dat is echt veel te weinig. Ook elders in Vlaanderen zien we dat het publiek van cultuurcentra vergrijst. Dat jongeren onvoldoende worden bereikt, is jammer, en daar wil het stadsbestuur verandering in brengen. Het nieuwe kortingstarief van 30 procent is toepasbaar op ieder ticket van een avondvoorstelling. Enkel de film –en familievoorstellingen zijn daarbij niet inbegrepen. We hopen op die manier het aantal jongeren in De Herbakker minstens te verdubbelen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.