Toen bijna iedereen hoop had opgegeven: zondagavond toch enkele ballonnen de lucht in

Balloonmeeting zaterdag uitgeregend, zondag twijfel tot het laatste moment

Het werd toch nog kleurrijk zondagavond.
Christophe De Waele Het werd toch nog kleurrijk zondagavond.
De Balloonmeeting 2019 heeft zondagavond dan toch nog een (afgeslankte) happy end gekend. Na lang twijfelen, werden iets na 20.30 uur enkele ballonnen de lucht in gelaten. Zaterdag was een compleet uitgeregende dag, en bleven alle ballonnen binnen. De Romeo’s brachten zondag in de vooravond al wat troost.

Al de hele maand juli is het volop zomer, en net in het weekend van de Balloonmeeting gingen de regensluizen wagenwijd open. Zondag bleef het grotendeels droog, en werd de meeting toch nog een beetje gered.

Dreigende grijze wolken, maar zondag iets over 20.30 uur gingen toch enkele ballonnen de lucht in.
Filip Smet Dreigende grijze wolken, maar zondag iets over 20.30 uur gingen toch enkele ballonnen de lucht in.

“Zaterdag is letterlijk uitgeregend, dus het werd al snel duidelijk dat er ’s avonds geen enkele ballon de lucht zou ingaan”, zegt voorzitter Guy Bral. “Zondag hebben we heel lang moeten afwachten. Dat ik daar ogenschijnlijk rustig onder blijf? We kunnen alles perfect voorbereiden, maar aan het weer kunnen wij niets veranderen. En laat dat voor een Balloonmeeting nu zowat de belangrijkste factor zijn. Het is natuurlijk wel een beetje frustrerend dat het echt al de hele zomer mooi weer is, dat het volgende week opnieuw zomer wordt, maar dat het net dit weekend regent. We zijn deze editie in ieder geval twee keer kletsnat geweest: bij de opbouw van het zweet, omdat dat moest gebeuren bij temperaturen van veertig graden. En op de zaterdag van de meeting zelf door de regen die met bakken uit de lucht viel.”

De Romeo's brachten zondagavond het 'zonnigste' moment van de avond.
Filip Smet De Romeo's brachten zondagavond het 'zonnigste' moment van de avond.

Neen, dit wordt niet de doodsteek. We weten na bijna 35 jaar perfect hoe we zoiets moeten indekken

Guy Bral

Het is ondertussen vijf jaar geleden dat de Balloonmeeting in Eeklo nog eens volledig kon doorgaan, met alle geplande vluchten. Wordt dit niet financieel lastig voor de organisatoren? “De voorbije jaren was er altijd wel één van de drie vluchten die kon doorgaan”, zegt Guy Bral. “Neen, dit wordt niet de doodsteek van de AVS Balloonmeeting Stad Eeklo. We weten na bijna 35 jaar perfect hoe we zoiets moeten indekken. Wanneer de ballonnen de lucht niet ingaan, dan hebben we minder kosten. Maar ook minder publiek, en dus minder inkomsten. Als er wel gevlogen wordt, hebben we meer kosten, maar ook meer inkomsten. Het is vooral jammer voor de vele mensen die hier maanden werk en voorbereiding in gestoken hebben”, klinkt het nog.

De Romeo’s

Tom Dice en zijn vriendin Kato kwamen zaterdagavond optreden met hun groep The Starlings. Ook toen bleef het maar regenen, maar toch bleven een honderdtal echte fans voor het podium en vooral onder de schuiltenten staan. Voor de foorkramers en de uitbaters van de eetkramen was het minder feest. Zij hadden zaterdagavond amper inkomsten. De Romeo’s konden zondag in de vooravond wel op een pak enthousiaste en meezingende liefhebbers rekenen, en brachten het enige straaltje zon van deze editie.

Zaterdagavond viel de regen met bakken uit de lucht. Enkele doorzetters genoten toch van Tom Dice.
Joeri Seymortier Zaterdagavond viel de regen met bakken uit de lucht. Enkele doorzetters genoten toch van Tom Dice.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.