Tienduizenden bezoekers: dit worden de Kaaifeesten 2018!

Rommelmarkt en Vlaamse vedetten lokken pak volk

De Gebuurtedekenij van 't Kaaiken.
Joeri Seymortier De Gebuurtedekenij van 't Kaaiken.
De Kaaifeesten van Eeklo verwachten dit weekend opnieuw tienduizenden bezoekers. Vooral de ‘grootste rommelmarkt van Vlaanderen’ lokt een gigantische massa volk, maar ook de gratis optredens van de Vlaamse artiesten leveren een volle tent op. Wij zetten op een rijtje wat er dit weekend te beleven valt.

De optredens in de feesttent van ’t Kaaiken zijn ook dit jaar weer allemaal gratis. Vrijdag 5 oktober wordt begonnen met stevige gitaren en staat ’t Kaaiken Rockt op de affiche. De optredens zijn van Minus4, Eyes on the Machine, Fuss Bender en Bizkit Park.

Op zaterdag 6 oktober wordt om 11 uur gestart met een receptie, waarop iedereen uitgenodigd wordt. De gebuurtedekenij trakteert met barbecuehapjes en pizza. Zaterdagnamiddag is er de kindernamiddag Klutske, en een rondgang van de reuzen in de wijk. Om 19.30 uur begint de showavond met gratis optredens van Sabine, John Dennis, Sergio, Jettie Pallettie en Swoop. Ook op zondagavond 7 oktober vanaf 18 uur zijn er gratis optredens. Dan staan Maldegemnaar Nic Caan, Sam Gooris, Bart Kaëll en Willy Sommers op de planken.

De organisatoren van de Kaaifeesten kiezen met deze artiesten voor mensen die al vaak op de affiche van de Kaaifeesten gestaan hebben. “Het zijn inderdaad opnieuw de namen die meestal bij ons op de affiche staan”, geeft Dirk Mussche toe. “We hebben elk jaar een volle tent, dus we kiezen volop voor zekerheid. Waarom zouden we andere artiesten moeten kiezen? Veranderen om te veranderen heeft helemaal geen zin. Showavonden organiseren is niet gemakkelijk, maar de tent van ’t Kaaiken zit nog altijd vol. Willy Sommers hebben we nu zelfs ook al geboekt voor 2019, 2020 en 2021. Hij is voor ons dé garantie op een volle tent en absolute ambiance. We willen zeker zijn dat we hem hebben, vandaar dat die contracten al getekend zijn.”

Willy Sommers is al geboekt tot 2021. Hij is dé garantie op een volle tent en absolute ambiance!

Dirk Mussche

De publiekstrekker van de Kaaifeesten blijft natuurlijk de ‘grootste rommelmarkt van Vlaanderen’, op zondag 7 oktober. Vanaf 5 uur ’s ochtends lopen de echte fanaten al met een zaklamp tussen de meer dan 1.200 kraampjes. “We hebben weer een parcours van zowat acht kilometer”, zegt Dirk Mussche. “Het aantal bezoekers op de rommelmarkt is moeilijk te tellen, maar bij goed weer zijn dat er 30.000 tot 40.000. Je kan het best parkeren op het industrieterrein van Eeklo en met de pendelbus naar ’t Kaaiken komen. Er is ook een grote parking aan de Zandstraat. Eeklonaren komen beter te voet of met de fiets.”

Maandag 8 oktober is er een seniorenmiddag met Marijn Devalck, John Dennis en een koffietafel (2,50 euro). Maandagavond wordt afgesloten met de Zotte Maandag, en staat het blijspel ‘Is het fusie of foetsie met Eeklo?’ op de affiche.

Info: www.kaaiken.be.

Willy Sommers is een vaste waarde op 't Kaaiken.
Photo News Willy Sommers is een vaste waarde op 't Kaaiken.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.