Tasjesdief geïdentificeerd dankzij oproep in Faroek

Deze foto werd verspreid in het opsporingsprogramma Faroek.
VTM Deze foto werd verspreid in het opsporingsprogramma Faroek.
Na een oproep in het opsporingsprogramma Faroek op VTM is een verdachte gearresteerd voor een diefstal met geweld in de Schaperijstraat in Eeklo. Meerdere tips leidden tot een doorbraak in het onderzoek.

Een 65-jarige vrouw uit Eeklo werd op woensdag 5 juni kilometerslang gevolgd. Ze had net boodschappen gedaan en was naar een bankautomaat gegaan en ging weer naar huis. De verdachte volgde haar en sprak haar aan nadat ze in haar garage in reed met het smoesje dat ze een ander voertuig had aangereden. “Bij dit afleidingsmanoeuvre nam de man hardhandig de handtas van het slachtoffer waardoor zij gewond raakte. Ze liep een breuk op aan haar duim en was een tijdlang arbeidsongeschikt. In haar handtas stak onder meer een som geld”, duidt het parket Oost-Vlaanderen.

In samenwerking met de lokale politie van zone Meetjesland Centrum werd een opsporingsbericht verspreid. In het programma Faroek werd een foto van de verdachte en zijn voertuig getoond. “Na de uitzending kwamen meerdere tips binnen over de identiteit van de verdachte en kwam het tot een doorbraak”, klinkt het bij het parket. “De verdachte kon geïdentificeerd worden en werd op 7 oktober 2019 opgepakt. Het betreft een 50-jarige man uit Assenede met de Nederlandse nationaliteit.” De man werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die hem liet aanhouden.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • romy verhove

  Mooi speurwerk allesinds en maar goed dat dit tuig van straat is ,mensen bestelen doe je niet en al zeker geen bejaarde dame, crapuul !

 • Daan de Hauwere

  20 jaar moet dat monster krijgen

 • Filip Vanlaeken

  Systematische straffeloosheid leidt ons land naar de afgrond. Natuurlijk moet elke celstraf, ook van minder dan 3j, uitgezeten worden. Natuurlijk moet de hele straf uitgezeten worden. Deze man werd gepakt maar het is een uitzondering, en blijkbaar enkel belangrijk omdat die duim brak. Zo fout : ook zonder breuken mag diefstal zwaar bestrafd worden !

 • francois dierickx

  Onmiddellijk 3jaar cel punt

 • Rudi Swinnen

  Ben benieuwd naar de strafmaat .