Stand-up comedian vraagt vrije bijdrage voor eerste cd

KOEN DEWULF LANCEERT MINI-ALBUM MET ZES NUMMERS

Komiek Koen Dewulf met zijn eerste cd die hij toepasselijk 'Vrije Bijdrage' heeft genoemd.
Foto Moens Komiek Koen Dewulf met zijn eerste cd die hij toepasselijk 'Vrije Bijdrage' heeft genoemd.
Stand-up comedian Koen Dewulf uit Eeklo pakt uit met een stunt. Hij lanceert het mini-album 'Vrije Bijdrage' en neemt die titel wel heel erg letterlijk. Wie het album wil kopen, mag zelf beslissen wat hij er wil voor betalen.

Koen Dewulf maakt dezer dagen de culturele centra onveilig met zijn nieuwe komedieshow Ecocriet. Maar hij wil ook een plaatsje veroveren in onze cd-collectie en doet dat op een bijzondere manier. "Wie mijn cd wil, moet geen vaste prijs betalen, maar mag zelf kiezen wat hij geeft", zegt Dewulf. "Ik vond dat gewoon leuk om eens te proberen. Het is een schijfje met maar zes nummers: dus wat moet je daar voor vragen? Wie ben ik om te zeggen dat die 10 of 15 euro waard is? Mensen weten best wel dat zo een cd maken wat geld kost en weten wat ik doe of wat ik waard ben. Ik heb natuurlijk eerst een test gedaan met een proefversie van de cd en ik kreeg na de voorstelling gemiddeld 9 euro. Dat is 1,5 euro voor een liedje en daar ben ik echt wel heel tevreden mee."


Van de zes liedjes op het album zijn er drie uit de nieuwe show Ecocriet: een lied over de papa van Koen, een lied over de hypocrisie als het over ecologie gaat en een over profiteurs in het leven van de komiek. Ook de culthit 'ambrayaze, frein en gaze' staat op de schijf, een nummer dat Koen als jonge knaap schreef ten tijde van zijn praktisch examen autorijden. Het nummer 'Mensen Mogen' is zijn vrije meningsuitingreactie op de gebeurtenissen bij het blad Charlie Hebdo. 'Kind van Chaos' is een nummer dat hij schreef als leraar Godsdienst.

Live gevoel

"Ik heb al mijn liedjes ook zelf ingespeeld", zegt Koen. "Ik koos voor een eerlijk schijfje: geen grote toeters en bellen. Het zijn nummers die bijna niet veranderen wanneer ik ze live speel. Ik krijg eerlijk gezegd de kriebels van cd's waar je geen enkel live gevoel bij hebt. Ik nam de plaat trouwens op bij Mike Claeys, de man die als Fonkie Tuur furore maakte in Belgium's got Talent."


Het album wordt voornamelijk verkocht na de optredens van Koen. Het is ook te koop in de schoenmakerij van zijn pa in Sleidinge. "De cd is mijn vrije bijdrage aan de wereld, maar zal echt niet de enige zijn. Ik wou dit al lang doen. Er staan nu zes nummers op, maar er liggen er zeker al tien nieuwe klaar. Ik heb de smaak te pakken", besluit hij.


Meer info staat op www.koendewulf.be.