Stadhuis en belfort Eeklo kleuren goud: “Steun aan kinderen en jongeren die strijden tegen kanker”

Het stadhuis van Eeklo kleurt twee weken goud.
Joeri Seymortier Het stadhuis van Eeklo kleurt twee weken goud.
Het stadhuis en het belfort van Eeklo kleuren veertien dagen lang goud. De stad wil zo haar steun betuigen aan kinderen en jongeren die strijden tegen kanker.

Op 1 september kleurde het Europees Parlement al goud. Nu is het stadhuis van Eeklo de eerste stad in België die mee stapt in de actie ‘Shine Gold’. Dat is een initiatief van de Europese Vereniging van Pediatrische Oncologie. “Veertien dagen lang zal ons stadhuis ’s avonds en ’s nachts helemaal goud kleuren”, zegt burgemeester Luc Vandevelde (SMS). “Niet alleen zeer mooi om te zien, maar vooral ook een mooie boodschap. We laten zo zien dat we als stad steun bieden aan jongeren en kinderen die strijden tegen kanker. En dat is nodig. Elke vijftien minuten krijgt een gezin in Europa het vernietigende nieuws dat een kind kanker heeft. Per jaar zijn er 35.000 nieuwe jonge patiënten, waarvan er 6.000 de strijd verliezen. Goud is het kleur waarmee deze helden erkend worden. Door deze actie vragen wij als stad aandacht voor deze problematiek.”

Ona De Waele vecht zelf tegen kanker, en mocht dinsdagavond naast burgemeester Luc Vandevelde op de knop drukken.
Joeri Seymortier Ona De Waele vecht zelf tegen kanker, en mocht dinsdagavond naast burgemeester Luc Vandevelde op de knop drukken.
Het stadhuis van Eeklo in goud.
Joeri Seymortier Het stadhuis van Eeklo in goud.