Stad Eeklo zoekt nieuwe uitbaters Chalet Heldenpark

De Chalet Heldenpark werd net voor de zomer al wat verbouwd.
Joeri Seymortier De Chalet Heldenpark werd net voor de zomer al wat verbouwd.
De stad Eeklo doet een tweede poging om vaste nieuwe uitbaters te vinden voor de Chalet in het Heldenpark, voorheen de Irish Pub.

Omdat deze zomer geen nieuwe concessie goedgekeurd geraakte op de gemeenteraad, werd tijdelijk een pop-up gemaakt. Maar nu wordt weer naar een ‘echte’ uitbater voor het Chalet gezocht. Kandidaten hebben tot 31 oktober de tijd om hun kans te wagen bij het stadsbestuur.

“We gaan voor een concessie van 15 jaar, die nadien twee keer vijf jaar verlengd kan worden”, zegt schepen Marc Windey (SMS). “We nemen zo’n lange periode omdat de nieuwe uitbaters investeringen moeten doen in het gebouw, en dat moet natuurlijk afgeschreven kunnen worden op verschillende jaren. Wij gaan als stad op de markt en zien wel wie er geïnteresseerd is. Het moet een horecazaak worden, maar welke soort daar is de nieuwe uitbater vrij in. Dat kan een brasserie, een café of een restaurant zijn.”

Het minimum instapbedrag is 800 euro per maand. Filip Smet (CD&V) vindt het niet kunnen dat de stad niet meer eisen oplegt om het gebouw duurzamer te maken. Bij N-VA vinden ze dan weer dat de stad uit de kandidaten kan kiezen wie ze wil, en dat er te weinig zekerheden ingebouwd zijn voor de nieuwkomers.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.