Stad Eeklo geeft 10.000 euro aan mug-heli (en hoopt dat andere gemeenten dat ook doen)

Burgemeester Luc Vandevelde en schepen Christophe De Waele gingen de mug-helihaven in Brugge bezoeken.
Stad Eeklo Burgemeester Luc Vandevelde en schepen Christophe De Waele gingen de mug-helihaven in Brugge bezoeken.
De stad Eeklo geeft dit jaar een bijdrage van 10.000 euro aan de mug-heli, die van aan het ziekenhuis AZ Brugge ook naar het Meetjesland uitrukt.

De financiering van de mug-heli is al jaren een politieke discussie. Eeklo wil een voorbeeld stellen, en legt geld op tafel. “Eeklo heeft twee ambulances van de lokale dienst 100 en een mug-wagen van het AZ Alma, maar ook de mug-heli wordt dikwijls ingezet in onze stad”, zegt burgemeester Luc Vandevelde (SMS). “Wanner de mug-wagen de baan op is, wordt de heli vaak ingezet voor een tweede interventie. Voor onze stad is deze bijdrage niet alleen een teken van solidariteit, maar ook een oproep aan andere gemeenten om de stichting die sinds 1973 actief is, te ondersteunen in haar voortbestaan. Wij beseffen dat onze bijdrage alleen niet genoeg is om de mug-heli ook in de toekomst in de lucht te houden. Wij vragen andere gemeenten om eenzelfde gebaar van solidariteit te doen”, zegt de burgemeester nog.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Eric De Rycke

    Positief dat men hierin investeert.

  • romy verhove

    Een heli in eeklo is weggesmeten geld, az Alma is in eeklo een ambulancier is er sneller !

  • Rosane Batsleer

    Prachtig gebaar van Eeklo je weet maar nooit als je hem zelf of iemand van de familie nodig heeft !!