SMS wil kerktoren mooier verlichten: “Onze kerk is een monument: laat dat ’s nachts dan ook zien”

De Sint-Vincentiuskerk in Eeklo
Google Maps De Sint-Vincentiuskerk in Eeklo
SMS Eeklo vraagt het stadsbestuur om de monumentale Sint-Vincentiuskerk in het hartje van Eeklo ’s nachts beter te verlichten.

Gemeenteraadslid Sandra Coremans (SMS) wil een betere verlichting van de kerktoren. De kerk van Aalter is voor haar een voorbeeld. “Vooral de toren zelf en de klok zijn ’s avonds helemaal niet verlicht”, zegt Coremans. “Dat is al jaren heel jammer. Tegenwoordig kan je met led-verlichting veel doen. Het zou een pak gezelliger zijn voor mensen die ’s avonds nog een wandeling willen maken in de stad.”

De stad onderzoekt het voorstel. “Er zijn vier lichtpunten die onze kerk verlichten, met aanstraling”, zegt schepen Christophe De Waele (Open Vld). “De toren extra sfeervol verlichten moet mogelijk zijn. We gaan dit bespreken met de kerkfabriek. Het zou geen slecht idee zijn om ook de verlichting van ons stadhuis er bij te nemen. We moeten wel de budgetten in de gaten houden. Want monumenten verlichten kan soms een dure aangelegenheid zijn”, klinkt het nog.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.