Rode Kruis krijgt stadszaal (voorlopig) niet gratis voor bloedinzamelingen

Bloedinzameling.
JVK Bloedinzameling.
De plaatselijke afdeling van het Rode Kruis in Eeklo krijgt de polyvalente zaal van De Herbakker (voorlopig) niet gratis van de stad, om daar vier keer per jaar een bloedinzameling te organiseren.

Nathalie De Coster (N-VA) blijft strijden om het Rode Kruis naar De Herbakker te krijgen, en wil dat de stad het huurgeld laat vallen. “De bloedinzamelingen gebeuren nu in jeugdcentrum Kubiek en in de zaal Sint-Jozef”, zegt Nathalie De Coster. De polyvalente zaal van De Herbakker zou beter zijn. Maar dat kost 40 euro per keer. Het Rode Kruis zou dus 160 euro per jaar moeten betalen. Een bloedinzameling is levensnoodzakelijk, dus vinden wij dat de stad het Rode Kruis geen huurgeld moet vragen.”

Dit jaar liggen de data al vast en kan er niets meer veranderen. “Voor 2020 mag het Rode Kruis altijd een aanvraag indienen”, zegt schepen Isaura Calsyn (Groen). “De zaal van De Herbakker gebruiken, zal enkel kunnen als dat niet in conflict komt met de gewone programmatie van De Herbakker. Of we de zaal gratis willen geven? We moeten natuurlijk oppassen met zalen gratis ter beschikking stellen aan verenigingen. Vandaag kunnen we dat nog niet goedkeuren.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.