Politici zijn nachtelijke vergaderingen beu: binnenkort twee dagen gemeenteraad

De gemeenteraad van Eeklo.
Joeri Seymortier De gemeenteraad van Eeklo.
De politici van Eeklo zijn de lange gemeenteraden die soms tot een gat in de nacht duren beu, en gaan binnenkort regelmatig twee keer per maand vergaderen in plaats van één keer.

De gemeenteraad van dinsdagavond in Eeklo duurde opnieuw tot ver na 1 uur ’s nachts. Vanaf juni gaat dat niet meer gebeuren. “Normaal vergadert de gemeenteraad een keer per maand op maandagavond”, zegt voorzitter Nicole De Munter (Open Vld). “We hebben nu aan alle gemeenteraadsleden gevraagd om ook de dinsdagavond er op vrij te houden in de agenda. Als we zien dat de vergadering weer dreigt uit te lopen tot 1 of 2 uur ’s nachts, dan is het beter om rond 23 uur te stoppen en de overige punten ’s anderdaags te bespreken. Gemeenteraad houden tot ver na middernacht is voor niemand een goede zaak. Vanaf juni kan het dus gebeuren dat lange gemeenteraden in twee gesplitst worden, en dus op twee avonden gehouden worden.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christophe Van Herzeele

    Een van de eerste hoofdstukken in de cursus "vergadertechnieken" : duidt een timekeeper aan die strikt en correct is. Elke vergadering is zo op een normaal uur gedaan en daarmee vermijdt je ook dubbele vergoedingen....