Oproep: “Hang meer wegwijzers naar de hartstarters”

De wegwijzers naar de AED-toestellen.
JSA De wegwijzers naar de AED-toestellen.
Eeklo heeft op verschillende plaatsen AED-toestellen of hartstarters hangen, maar weinig inwoners weten die hangen.

Rudi Desmet, gemeenteraadslid voor N-VA, vraagt een betere aanduiding van de lokalisatie van de AED’s. Dat zijn toestellen waarmee je hartmassage kan geven aan mensen die getroffen worden door een hartfalen. “Wanneer iemand een hartfalen heeft, telt elke seconde”, zegt Rudi Desmet. “Er hangen hartstarters in onze stad, maar niemand weet ze hangen. Zo wordt kostbare tijd verloren. Er moet meer bewegwijzering komen. Zo’n signalisatieborden kosten amper 20 euro. Maar je kan er wel levens mee redden.”

Volgens schepen Christophe De Waele (Open Vld) hebben de stadsdiensten een rondgang gedaan en werd bijkomende signalisatie naar de hartstarters voorzien. Er hangen onder andere toestellen aan de zijgevel van het stadhuis, aan het Zonneheem, in de inkom van het Sportpark, aan De Herbakker, op het plein van Balgerhoeke, aan de Zuiderzon en aan de voetbalterreinen van de Zandvleuge. “Er bestaan ook apps voor op je telefoon, die in één klik aangeven waar je de dichtstbijzijnde hartstarter kan vinden”, geeft schepen De Waele nog mee.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.