Omdat recyclageparken dicht zijn: Eeklo verkoopt composteermateriaal op bestelling

Composteren
Laurence Machiels Composteren
De stad Eeklo start met de verkoop van groenafvalzakken en composteermateriaal op bestelling.

De recyclageparken blijven tijdens de coronacrisis dicht. Geen maatregelen van de stad Eeklo zelf, maar iets waar de steden en gemeenten zich van de hogere overheid moeten aan houden. “We kregen al verschillende vragen van burgers om composteermateriaal aan te kopen”, zegt schepen Bob D’Haeseleer (Groen). “Door de coronacrisis zijn alle balies echter gesloten, dus de verkoop van composteermateriaal is gestopt. Om aan de vraag en aan het welzijn van de burgers tegemoet te komen, zullen er opnieuw groenafvalzakken en ander composteermateriaal tegen betaling ter beschikking worden gesteld.”

Je kan bij de stad onder andere groenafvalzakken, compostvaten, compostbakken en koorden om bundels aan te bieden bestellen. De bestellingen gebeuren via mail naar groenafval@eeklo.be. Wie echt niet kan mailen, kan bellen naar 09/218.28.00, op werkdagen van 9 tot 12.30 uur en van 14 tot 16 uur.

Bestellingen kunnen geplaatst worden tot en met dinsdag 31 maart om 16 uur. Nadien ontvang je een ordernummer en een tijdsslot waarbinnen je zal verwacht worden op het Stadskantoor. De afhaalmomenten worden georganiseerd op donderdag 2 en vrijdag 3 april.