OCMW-raad start na middernacht? Raadsleden krijgen dubbele zitpenning

Gertjan Blomme en Filip Smet schenken hun extra zitpenning alvast weg.
RV Gertjan Blomme en Filip Smet schenken hun extra zitpenning alvast weg.
De gemeenteraadsleden van Eeklo hebben maandagavond een marathonzitting van zes uren gehouden, en krijgen daar een dubbele zitpenning voor.

De gemeenteraad en de OCMW-raad worden vanaf nu meteen na elkaar gehouden. Normaal krijgen de raadsleden daar maar één zitpenning van zowat 150 euro voor. Maar omdat de gemeenteraad met het beleidsplan zo lang duurde, startte de OCMW-raad maar na middernacht. Officieel dus op een nieuwe dag, dus krijgen de raadsleden nog eens 150 euro er bovenop.

Gertjan Blomme en Filip Smet van Jong CD&V willen die extra zitpenning alvast niet, en gaan die afstaan aan een goed doel. “Via Facebook hebben we snel een oproep gelanceerd”, zegt Gertjan Blomme. “Na de vele inzendingen van tientallen goede doelen verkozen ze om hun euro’s te schenken aan de mensen van vzw Heldenhuis. Zij mogen binnenkort dus 300 euro op hun rekening verwachten.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.