Modern muziekfestival is een blijvertje

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN EEKLO

Black Flowers op Helden in het Park, dat ander muzikaal feest.
N9 Black Flowers op Helden in het Park, dat ander muzikaal feest.
Willen de partijen in Eeklo verder investeren in het Herbakkersfestival? Of zijn er ook die de oude Eeklo Kermis terug willen? Wij vragen het aan de kopstukken.

Marc Windey van SMS pleit openlijk voor een terugkeer van Eeklo Kermis, maar zijn lijsttrekker Luc Vandevelde is gematigder. "Het Herbakkersfestival zoals het vandaag is, is een schot in de roos", zegt Vandevelde. "Maar er moet ook iets kunnen gebeuren op een parkeervrije Markt. Dat moet zeker onderzocht worden."

Voor sp.a moet het Herbakkersfestival op het Herbakkersplein blijven. Ook CD&V houdt vast aan dat idee. "Ik heb zelf de zieltogende Eeklo-kermis stopgezet en vervangen door het Herbakkersfestival", zegt Koen Loete. "Dat is een succesvol modern muziekfestival voor het Meetjesland. Gewoon voortdoen!"

Voor Open Vld kan er niet genoeg gefeest worden. "Elk initiatief dat feest in onze stad brengt is een meerwaarde", zegt Christophe De Waele. "Activiteiten zorgen voor lachende gezichten. Het Herbakkersfestival is voor ons een vaste waarde. Als Open Vld het voor het zeggen krijgt, mag er meer gefeest worden in Eeklo."

Groen wil een Herbakkersfestival 2.0. "De formule mag eens herbakken worden", knipoogt Bob D'haeseleer. "Waarom durven we niet denken over Herbakkersfeesten, waarbij alle mooie zomerevenementen in één pakket gepromoot worden? Ik denk aan het Herbakkersfestival, Balloonmeeting, Diep, Jozefse Feesten, Zomer in Zonneheem en de Wereldmarkt. Voor elk wat wils."

Ook N-VA wil vernieuwing. "Het festival moet beter aansluiten bij alle bevolkingsgroepen: kinderen, jeugd, jonge gezinnen en senioren", zegt Hilde Lampaert. "Ook het centrum moet meer betrokken worden. Wij vinden ook dat alle genres van muziek aan bod moeten komen."

EVE wil het aan de privé overlaten. "Festiviteiten horen bij een bruisende stad", zegt Peter Pauwels. "Maar wij willen dat zoveel mogelijk aan de privé overlaten. Gratis festivals bestaan helaas niet. De belastingbetalende Eeklonaar betaalt vandaag mee. Of je nu naar een festival gaat of gewoon thuis blijft. De optelsom van alle recepties en feestelijkheden loopt behoorlijk op." (JSA)
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bart Van hulle

    foto Helden in het Park?