Meer dan 6 miljoen euro voor verbouwing schoolgebouwen PTI

De werken aan de dakisolatie van het PTI in Eeklo.
Provincie Oost-Vlaanderen De werken aan de dakisolatie van het PTI in Eeklo.
Er wordt meer dan zes miljoen euro gepompt in de verbouwing van de schoolgebouwen van het PTI in Eeklo.

Het Provinciaal Technisch Instituut (PTI) wordt grondig verbouwd. Ruim de helft van de voorziene zes miljoen euro gaat naar het energiezuinig maken van het gebouw. “PTI Eeklo is de provinciale school met het hoogste verbruik en dus het grootse potentieel om energie te besparen”, zegt gedeputeerde Peter Hertog. “Na de renovatie kunnen we energie besparen dankzij dak- en muurisolatie, nieuwe ramen, energiezuinige verlichting, een nieuwe stookinstallatie en een warmtepomp. De werken zullen nog tot begin volgend jaar duren.”

Brandveiligheid

Er wordt ook 1,8 miljoen geïnvesteerd in meer brandveiligheid en een nieuwe inkomhal. In elk lokaal van de school komen één of meerdere branddetectoren. Daarnaast worden er bijna twintig brandhaspels geplaatst. Er komt ook een nieuw inbraakalarm. De school wordt ook toegankelijker gemaakt met een nieuwe lift.

Houtstofafzuiging

Er zijn ook al werken achter de rug. Alle sanitaire blokken werden al vernieuwd en dat kostte 400.000 euro. Een nieuwe riolering op het terrein kostte ook al 100.000 euro. Nog tot begin 2019 wordt gewerkt aan een nieuwe houtstofafzuiging op de afdeling houtbewerking. Nog eens goed voor 350.000 euro.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.