Krugercentrum krijgt make-over

Het winkelcentrum Kruger met de typische rode zuilen. Kledingwinkel Vögele blijft voorlopig leeg. De uitbater van Brico wil niet communiceren over zijn toekomstplannen.
Joeri Seymortier Het winkelcentrum Kruger met de typische rode zuilen. Kledingwinkel Vögele blijft voorlopig leeg. De uitbater van Brico wil niet communiceren over zijn toekomstplannen.
Het Krugercentrum in Eeklo gaat na 18 jaar voor een grondige renovatie. Het enige winkelcentrum van het Meetjesland wordt binnenkort helemaal vernieuwd. Er staan ook heel wat verschuivingen gepland. In de vroegere Primo komt binnenkort kledingwinkel ZEB. Lidl is in alle stilte op zoek naar een groter pand. De vroegere Vögele blijft voorlopig leeg staan.

Er schuift heel wat op het Krugercentrum in Eeklo. De oude Primo staat al een jaar leeg, maar daar zijn nu weer werken gestart. Kledingwinkel ZEB wil er nog dit voorjaar een nieuwe vestiging openen. De tea-room Kruger is na enkele maanden pauze ook weer geopend. Kledingwinkel Vögele staat wel nog leeg, nadat de keten failliet ging. Er zijn onderhandelingen om in het lege pand een nieuwe winkel te steken, maar die zijn nog niet rond. Ook Lidl denkt aan een andere toekomst. De winkelbedienden bevestigen ons dat er gezocht wordt naar een nieuwe stek, omdat Lidl in Eeklo toe is aan een groter pand. Onder andere de site Cretel is één van de opties voor Lidl, maar dat is nog niet zeker. Over de toekomst van Brico op de Kruger is er geen zekerheid. Er wordt gefluisterd dat ook Brico zou verdwijnen, maar dat wil de zelfstandige uitbater niet bevestigen. "Ik heb daar voorlopig niets op te zeggen", is de enige uitleg.

Kelly Clevers van kledingzaak JBC en hoofdverantwoordelijke van Kruger.
Joeri Seymortier Kelly Clevers van kledingzaak JBC en hoofdverantwoordelijke van Kruger.

Graantje meepikken

Hoe dan ook: er zit weer beweging in het Krugercentrum. "En dat is een goede zaak" zegt Kelly Clevers van kledingzaak JBC, die ook de hoofdverantwoordelijke van de Kruger is. "Leegstand is niet goed, dus we zijn blij met de komst van ZEB. Ja, ook ik als zaakvoerder van JBC. Elke winkel brengt een nieuw publiek naar de Kruger, en daar pikken de andere winkels altijd een graantje van mee. ZEB krijgt veel twintigers en dertigers over de vloer, dus ook die zullen nu sneller eens naar het Krugercentrum komen."


Achter de schermen wordt gewerkt aan een renovatieplan voor het Krugercentrum. "We gaan voor een compleet nieuwe look", zegt Kelly Clevers. "De verlichting en de voetpaden zullen helemaal vernieuwd worden. Ook de typische rode zuilen voor de winkels zullen verdwijnen. Bij de start in 1999 was dat een herkenbaar iets, maar ondertussen is dat wat uit de tijd. En door de rode zuilen zijn de logo's van de winkels ook moeilijker te zien van op afstand. De rode zuilen zullen dus verdwijnen. Nog niet meteen, want we wachten op het nieuwe gabarietenplan dat de stad moet goedkeuren. In dat plan zullen alle nieuwe regels staan waar gebouwen en winkels in het centrum zich architecturaal moeten aan houden."

Bij het centrum

Ondertussen blijft Kruger vechten voor haar deel. "We blijven zoveel mogelijk als één groep naar buiten komen, doen veel acties, en willen ook echt bij het centrum van Eeklo horen. Wie naar Eeklo komt kan, shoppen op het Krugercentrum, dan wandelen langs de winkels in de Stationsstraat en de Markt, en dan ook nog de Boelare meepikken. Je kan je in Eeklo dus echt wel een volle dag amuseren in alle winkels. Een troef die we nog meer moeten uitspelen", vindt Kelly Clevers nog.