Koen Loete doet het weer: “Werken N9 niets meer dan peperduur laagje cosmetica”

Oud-burgemeester blijft bikkelhard voor nieuw stadsbestuur

Koen Loete op de vernieuwde N9. De geschilderde fietspaden zijn er volgens hem veel te smal.
Joeri Seymortier Koen Loete op de vernieuwde N9. De geschilderde fietspaden zijn er volgens hem veel te smal.
Oud-burgemeester Koen Loete (CD&V) van Eeklo is niet te spreken over de vernieuwingswerken van de N9. Slecht voorbereid, gemiste kansen en niets meer dan een laagje dure cosmetica volgens Loete. Sinds hij in de oppositie zit, voert hij bikkelharde politiek tegen het nieuwe bestuur. “Neen, ik ben niet verzuurd. Maar iemand moet spreken”, zegt Loete.

De N9 in het centrum van Eeklo werd grondig aangepakt. De middenbermen werden verlaagd en in het centrum werd de voorbije weken ook een nieuwe laag asfalt gelegd. Koen Loete trok voor de zomer al aan de alarmbel en klaagde aan dat de werken niet officieel gegund werden. Iets waar de provinciegouverneur hem uiteindelijk gelijk in gaf. Nu de werken achter de rug zijn, is er vooral lof op sociale media. Maar Koen Loete is minder tevreden.

“De werken op de N9 werden met veel poeha aangekondigd, maar de werken zijn half werk en verbeteren de verkeerssituatie in het centrum niet”, zegt Koen Loete. “De werken moesten gebeuren om drie redenen: het verkeer vertragen, betere fietspaden en een veiligere oversteekbaarheid. Die drie zaken zijn niet gerealiseerd. Ook de asfaltwerken tussen station en rotonde zijn maar half gedaan. De parkeerstroken en de twee belangrijke kruispunten van Oostveldstraat en Boelare zijn niet aangepakt. Er kon op die plaatsen zelfs geen likje nieuwe verf af. Op wat gelijk dat nu? Het nieuwe asfalt stopt op een groot deel van de N9 zelfs pal in het midden van het fietspad. Dat zorgt niet alleen voor een gevaarlijke naad op het fietspad, maar zal bij regenweer ook voor plassen zorgen. Nieuw asfalt gieten doe je toch van zijkant tot zijkant? De nieuwe fietspaden in de Stationsstraat zijn ook veel te smal en helemaal niet zo veilig als het goede voorbeeld dat we eerder al kregen in de Molenstraat. En zo kan ik nog wel wat doorgaan. De werken zijn niets meer dan een peperduur laagje cosmetica.”

Geen antwoorden

Loete hekelt de manier van werken van het nieuwe stadsbestuur. “Ik heb op de gemeenteraad van april en mei al vragen gesteld over de geplande werken op de N9, maar heb daar nooit antwoorden gekregen”, zegt de man. “Het stadsbestuur kon het wel uitleggen in de pers, maar blijkbaar niet aan de verkozen vertegenwoordigers van onze stad. Over zo’n belangrijke werken in onze stad moet je op voorhand met de hele gemeenteraad goed vergaderen en overleggen. Zo kan iedereen ideeën en visies geven en kunnen al die elementen samengelegd worden in het beste plan. Nu is alles overhaast en ondoordacht gebeurd.”

Waakhond

Koen Loete zal zijn klachten op de agenda van de gemeenteraad van september zetten. Of hij geen schrik heeft dat hij opnieuw als de ‘verzuurde verliezer van de verkiezingen’ zal afgeschilderd worden? “Helemaal niet. Ik zeg waar het op staat en blijkbaar ben ik de enige die dat durft”, zegt de oud-burgemeester. “Ik zit nu in de oppositie en mijn rol is om waakhond te spelen van het huidige stadsbestuur. Ik heb nog altijd het beste voor met mijn stad en wil alleen maar dat het hier beter wordt. Maar het nieuwe bestuur moet beseffen dat er regels zijn waaraan ze zicht moet houden. En dat doen ze niet. Sorry, dan kan ik niet zwijgen”, zegt Loete nog.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • David Van Vlaenderen

  Kan het nog altijd niet verkroppen dat hij zijn mandaat van burgemeester kwijt is, teveel azijn gedronken denk ik, de voorbije maanden veel veranderd in Eeklo in de positieve zin!!

 • Kris De Bruyckere

  Dat hij maar zwijgt want in zijn periode lagen de wegen, fietspaden en voetpaden er ook enorm slecht bij. De zuurpruim!!

 • Eric Blomme

  Blijven natrappen is een teken van onmacht daar krijg je rood voor

 • Dominique Hellebuyck

  Groot gelijk, geldverspilling en wij mogen het betalen voor een of andere sjoemelende aannemer en gemeentebestuur rijker te maken.

 • Michel VYNCKE

  Er is een groot verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen... En wat wint men er mee?