Kinderopvang in oude Sint-Jozefkerk opent op 4 november

De moderne Sint-Jozefkerk wordt omgebouwd tot een kinderopvang.
Joeri Seymortier De moderne Sint-Jozefkerk wordt omgebouwd tot een kinderopvang.
De kinderopvang die momenteel gebouwd wordt in de oude Sint-Jozefkerk in Eeklo, zal op maandag 4 november de deuren openen.

De nieuwe kinderopvang De Abdij in de oude kerk op de wijk Sint-Jozef moest eigenlijk op 1 september al open gaan. Peter De Graeve (N-VA) vroeg op de gemeenteraad naar een stand van zaken en de reden van het uitstel. “De opening van de kinderopvang staat momenteel gepland op 4 november”, zegt schepen Ann Van den Driessche (Open Vld). “De verbouwing is volop bezig. We hebben eerst een moeilijke start gekend door heel wat administratie en nadien zijn we ook nog getroffen geweest door het faillissement van een van de aannemers. Dat heeft voor de vertraging gezorgd.”

Ondertussen keurt de stad Eeklo ook een huurovereenkomst goed. De stad zal aan het College ten Doorn elk jaar 30.000 euro huur betalen voor de kerk. Er zullen ook wel inkomsten zijn, door het gebruik van derden. De huurovereenkomst werd opgemaakt voor 18 jaar en is opzegbaar.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.