Inbrekers richten ravage aan bij juwelier, maar worden betrapt door eigenaars

Juwelenwinkel Queens in Eeklo werd volledig overhoop gehaald door inbrekers.
Wouter Spillebeen Juwelenwinkel Queens in Eeklo werd volledig overhoop gehaald door inbrekers.
Juwelenwinkel Queens in de Stationsstraat in Eeklo is in de nacht van donderdag op vrijdag slachtoffer geworden van drieste inbrekers. Ze sloegen de vitrinekasten stuk en namen de benen toen ze betrapt werden door de uitbaters. “Erachteraan lopen zou dom zijn.”

Rond 3.30 uur werden de uitbaters die boven de winkel wonen wakker door het lawaai. Inbrekers hadden de rolluiken die voor de etalage en voor de deur hangen kapotgemaakt en waren op die manier in de winkel binnengedrongen. Ze sloegen de vitrinekasten stuk, richtten een ware ravage aan en graaiden mee wat ze konden. Toen de uitbaters haastig naar beneden kwamen, sloegen ze weer op de vlucht. “We hebben ze nog gezien”, vertelt een van de uitbaters geschrokken. “Maar we konden niets meer doen. Gelukkig waren we wakker geworden.”

De inbrekers zetten het op een lopen met de buit in hun handen, maar lieten in hun vlucht nog heel wat juwelen vallen. Tot ter hoogte van de Raamstraat lagen de juwelen op straat uitgespreid. Daardoor bleef de buit beperkt, maar of sommige juwelen beschadigd raakten door op de grond te vallen, valt nog te bekijken. De hamer waarmee de daders vermoedelijk de vitrinekasten stuksloegen, lieten ze in de winkel liggen. Of de politie er duidelijke vingerafdrukken op kan vinden, maakt deel uit van het onderzoek. Een van de uitbaters zou ook nog met een bloempot van de eerste verdieping naar beneden gegooid hebben volgens de politie.

Sporenonderzoek

“We zijn niet achter de inbrekers aan gelopen. Dat zou te gevaarlijk zijn, want je weet nooit wat in hun hoofd omgaat”, gaat de winkeluitbater verder. “Je weet nooit of ze misschien een wapen hebben of agressief worden. Mensen die zoiets doen, hebben misschien niet veel om voor te leven. Onze levens zijn meer waard dan die juwelen. Het zou dom zijn geweest om erachteraan te lopen.”

Nadat de uitbaters de inbraak vaststelden, verwittigden ze meteen de politie. Die kwam vrijdagochtend ter plaatse voor een sporenonderzoek. Voorlopig zijn nog geen daders gevat. De politie kan nog maar weinig kwijt over de gebeurtenissen omdat het onderzoek nog loopt. “Onze recherche is er nog volop mee bezig”, duidt politiewoordvoerder van zone Meetjesland Centrum Marino Longueville.

Een van de uitbaters plaatste foto’s van zijn vernielde winkel op Facebook, waar hij meteen honderden steunbetuigingen kreeg. De ravage aan de glazen vitrines in de winkel is dan ook spectaculair. Hoe groot de schade precies is en hoe veel juwelen de dieven precies buit maakten, is nog niet geheel duidelijk.

Juwelenwinkel Queens in Eeklo werd volledig overhoop gehaald door inbrekers.
Wouter Spillebeen Juwelenwinkel Queens in Eeklo werd volledig overhoop gehaald door inbrekers.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Sonja Geirland

    Sterkte om dit te verwerken, hoop dat ze gevonden worden