Exclusief voor abonnees

Half Meetjesland eind deze eeuw onder water? “Nu actie ondernemen om latere generaties te redden”

Paniekvoetbal of harde realiteit? Onze politici reageren

Het rode gebied wordt overstromingsgevoelig. En daar ligt een groot deel van het Meetjesland in.
rv Het rode gebied wordt overstromingsgevoelig. En daar ligt een groot deel van het Meetjesland in.
Zowat de helft van de Meetjeslanders woont vandaag in een gebied dat tegen het einde van deze eeuw minstens een keer per jaar onder water zal lopen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek met veel preciezere hoogtemetingen. Paniekvoetbal? Of hoog tijd voor harde acties? Wij vroegen het aan enkele Meetjeslandse politici.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • romy verhove

  M.a.w. De zee komt terug waar ze ooit vertrokken is ,dus opwarming van de aarde is niet meer dan bangmakerij en of een hoax ,hoe onnozel kunnen mensen zijn...

 • Dirk GEELEN

  Wel we gaan terug naar de tijd van de middeleeuwen, denk maar aan de verzanding van het Zwin de haven van Damme de polders een groot deel van Nederland Dit aales was zee en moeras gebied.

 • wesley d'hanens

  En de bangmakerij gaat verder... De zee stijgt jaarlijks met 1,86mm en versnelt niet. Na een eeuw betekent dit een stijging van 18,6cm... Niet onoverkomelijk voor het menselijk ras... Deze bangmakerij heeft enkel een politieke agenda...

 • guy roelandt

  Inderdaad paniekvoetbal... Nog een paar weken verder en er zal blijken dat heel België er moet aan geloven. Stop eens met de mensen onnodig bang te maken.

 • Toon Schouteden

  Op andere plaatsen op deze planeet komt er dan weer land bij... De kustbewoners weten dan waar naartoe ze moeten verhuizen.