Groen rond Wilgenpark Eeklo wordt niet onderhouden, maar stad kan niets doen

Er is werk aan de winkel in het Wilgenpark.
Geert De Rycke Er is werk aan de winkel in het Wilgenpark.
Er komen steeds meer klachten over het groenonderhoud rond de woonblokken van het Wilgenpark in Eeklo. Maar de stad kan momenteel maar weinig doen.

De eerste fase van de heraanleg van de omgeving Wilgenpark startte al in 2016. “Tot de definitieve oplevering is de aannemer verantwoordelijk voor het groenbeheer van het Wilgenpark”, zegt schepen Bob D’Haeseleer (Groen). “De onderhoudswerken staan dan ook duidelijk omschreven in het beheerplan. Na de aanleg werd echter vastgesteld dat er geen tot weinig groenonderhoud gebeurde door de onderaannemer. Er werden al verschillende aanmaningen verstuurd, maar die bleven tot op heden zonder gevolg. Zowel wij als stadsbestuur als de Meetjeslandse Bouwmaatschappij voor Volkswoningen (MVB) ontvangen heel wat klachten van omwonenden. Maar we kunnen en mogen voorlopig zelf geen onderhoud uitvoeren. Alle partijen hopen snel een nieuwe groenaannemer aan te stellen, om het noodzakelijk onderhoud te doen zodat de buurt eindelijk kan genieten van haar nieuwe, groene omgeving.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.