Gouverneur bezoekt alcoholcontroles bij start BOB-campagne

Bij de start van de BOB-campagne worden naar aanleiding van de Verkeersveilige Nacht grote controles uitgevoerd.
Wouter Spillebeen Bij de start van de BOB-campagne worden naar aanleiding van de Verkeersveilige Nacht grote controles uitgevoerd.
Op de Verkeersveilige Nacht van vrijdag op zaterdag wordt de aftrap gegeven voor de BOB-campagne die loopt tot 28 januari. Waarnemend gouverneur Didier Detollenaere bezocht vannacht vier controleacties.

“Het is goed om met deze acties het signaal te geven dat er gevolgen zijn voor wie drinkt en rijdt”, zegt Detollenaere. “We moeten sensibiliserend werken, maar als er nooit repressief opgetreden wordt, dan denken mensen dat ze ermee weg kunnen komen.” Initiatieven zoals de Verkeersveilige Nacht en de BOB-campagne zijn noodzakelijk volgens Detollenaere. Daarom bezocht hij net zoals elk jaar verschillende locaties waar alcoholcontroles uitgevoerd worden.

Waarnemend gouverneur Didier Detollenaere en burgemeester van Eeklo Luc Vandevelde (SMS) aan de alcoholcontrole langs de N9 in Eeklo.
Wouter Spillebeen Waarnemend gouverneur Didier Detollenaere en burgemeester van Eeklo Luc Vandevelde (SMS) aan de alcoholcontrole langs de N9 in Eeklo.

Elk jaar worden andere locaties uitgekozen. Deze nacht stonden De N60 in Nazareth, de N9 in Eeklo, het knooppunt van de R4 en de E40 in Merelbeke en de Oosterzelesteenweg in Wetteren op de agenda. Nog tot eind januari gaan grootschalige en kleinere controles door in het hele land.

Bij de start van de BOB-campagne worden naar aanleiding van de Verkeersveilige Nacht grote controles uitgevoerd.
Wouter Spillebeen Bij de start van de BOB-campagne worden naar aanleiding van de Verkeersveilige Nacht grote controles uitgevoerd.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.