Gestolen chihuahua Kizzy na 2,5 jaar terug thuis: “Na al die tijd hadden we alle hoop opgegeven. Dit lijkt een mirakel!”

Eekloos gezin is vzw Lost Dogzzz erg dankbaar

Cathy Van Heygen met Kizzy op de schoot, en zoon Dinozzo (9).
Joeri Seymortier Cathy Van Heygen met Kizzy op de schoot, en zoon Dinozzo (9).
Het gezin van Cathy Van Heygen uit Eeklo kan na 2,5 jaar chihuahua Kizzy terug in de armen sluiten. Eind 2016 werd het hondje gestolen en al die tijd was er geen enkel spoor. Tot de vzw Lost Dogzzz plots belde dat kleine Kizzy gezond en wel gevonden werd in Moorslede. “We geloven het zelf amper. Dit lijkt een mirakel”, klinkt het.

Cathy Van Heygen leeft voor haar honden. In haar huis in de Begonialaan in Eeklo lopen zes viervoeters, waarvan vijf chihuahua’s. Eind 2016 verdween Kizzy plots. “Ik liet mijn hondjes plassen in de voortuin, en stond zelf in de deuropening”, doet Cathy haar verhaal. “Ik was even afgeleid, en toen ik terug naar mijn hondjes keek, was Kizzy verdwenen. Paniek alom, en we hebben met z’n allen echt heel de buurt afgezocht. Of ze gewoon weggelopen is, weggelokt werd of gestolen werd, zullen we natuurlijk nooit weten. Toen we Kizzy niet vonden, hebben we zelfs de politie ingeschakeld. Een week later zagen we op het internet een foto van een chihuahua die te koop aangeboden werd. Er was geen twijfel: dat was onze Kizzy. De politie zei evenwel dat ze haar niet gevonden hadden en opnieuw was elk spoor verdwenen.”

Emotionele steun

Cathy schakelde ook de vzw Lost Dogzzz in. Zij zoekt mee naar verloren of gestolen hondjes, en biedt ook emotionele steun aan de getroffen gezinnen. “Ik heb heel veel aan die vrijwilligers gehad”, zegt Cathy. “Ze zijn mee blijven zoeken, en hebben ook regelmatig gebeld om te vragen hoe het met me ging. Maar na 2,5 jaar heb je natuurlijk de hoop opgegeven. We hadden nooit gedacht dat we Kizzy nog zouden terugzien. Tot ik deze week plots telefoon kreeg van Lost Dogzzz. Een vrouw in West-Vlaanderen die tijdelijk voor een hondje moest zorgen, ging er mee naar de dierenarts, omdat het ziek was. Daar werd de chip gelezen en zag de dierenarts meteen dat het om een gestolen hondje ging. Na redelijk wat rompslomp met de politie hebben we Kizzy nu eindelijk terug.”

Politie-onderzoek

Het hondje kon in Moorslede gevonden worden. “Bij een private persoon die 19 honden in bezit had”, klinkt het bij de politie van de zone Arro Ieper. “Er was al langer een onderzoek rond dierenwelzijn bezig. Enkele andere honden zijn omwille van die reden naar het asiel in Ieper overgebracht.” Volgens de politie is de kans groot dat Kizzy de voorbije 2,5 jaar in verscheidene gezinnen gewoond heeft. Of de persoon die Kizzy in het bezit had ook in aanmerking komt voor diefstal, moet nog worden onderzocht. 

“Eerst herkende Kizzy ons niet meer. Mijn zoon heeft dan foto’s getoond, en het leek wel alsof ze dan een klik maakte in haar kleine kopje

Cathy Van Heygen

“Eerst herkende Kizzy ons niet”, glimlacht Cathy. “Mijn zoon heeft dan foto’s getoond, en het leek wel alsof ze dan een klik maakte in haar kleine kopje. Ze kwam op mijn schoot zitten om mij te likken. Toen we thuis kwamen, herkende ze ook meteen haar zusje. Ze gromde naar alle honden, maar niet naar haar eigen zus. We hebben haar de tijd gegeven om te wennen aan haar ‘nieuwe oude’ situatie. Ik ben de mensen van de vzw Lost Dogzzz heel erg dankbaar. Zij hebben nooit opgegeven, en daardoor zit Kizzy nu weer op mijn schoot. Zo zie je maar dat je de moed nooit mag verliezen. Of ik nu voorzichtiger zal worden? Wees maar zeker. Er mag in de straat een bom ontploffen, ik zal mijn hondjes niet meer uit het oog verliezen”, zegt Cathy.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.