Geen zekerheid over verdere samenwerking Groen en sp.a

Groen en sp.a Eeklo zijn nog niet zeker dat ze volgend jaar opnieuw samen naar de kiezer trekken. Beide partijen houden de boot nog wat af.

In 2012 trokken Groen en sp.a in Eeklo in kartel naar de kiezer als links alternatief. Goed voor net geen 15 procent van de stemmen en vier zetels. Zowel Groen als sp.a kreeg ook een schepen in het college. Zekerheid over een nieuwe samenwerking in 2018 is er vandaag nog niet. "We zijn zelf nog bezig met de evaluatie van de voorbije vier tot vijf jaar", zegt schepen Bob D'haeseleer van Groen. "Belangrijker dan in welke vorm Groen naar de kiezer stapt, is met welk inhoudelijk verhaal we dit willen doen. Maar met of zonder kartel blijft het vanzelfsprekend dat de sp.a ideologisch sowieso onze meest logische partner is en blijft."


Ook bij sp.a is er nog geen uitsluitsel. Lijsttrekker en schepen Freddy Depuydt (sp.a) is er ondertussen 74 en heeft ook voor zichzelf nog niet uitgemaakt of hij zich nog eens aan een verkiezing wil wagen. "En of dat met of zonder Groen zal zijn, hebben wij vandaag ook nog niet beslist. Maar laat ons vooral nog eerst twee jaar onze stad goed besturen. Dat is momenteel nog het belangrijkste", zegt schepen Freddy Depuydt. (JSA)