Geen wachtrijen meer aan CC De Herbakker

ABONNEMENTENVERKOOP VOORTAAN ALLEEN NOG DIGITAAL

Marc Van Hulle van de raad van bestuur, directeur Greet Melis en schepen Rita De Coninck mochten de strik van de nieuwe programmabrochures halen.
Foto JSA Marc Van Hulle van de raad van bestuur, directeur Greet Melis en schepen Rita De Coninck mochten de strik van de nieuwe programmabrochures halen.
Gedaan met uren aanschuiven voor een abonnement in cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo. De stad kiest voor online inschrijvingen. Het programma voor het seizoen 2014-2015 is klaar en is een mix van heel wat bekende namen met minder bekende artiesten die je moet ontdekken.

De start van de abonnementenverkoop is voor CC De Herbakker al jarenlang een hele bedoening. Van midden in de nacht schuiven mensen aan om bij het open gaan van de kassa als eerste een keuze te kunnen maken uit het aanbod. Er werden zelfs elk jaar boterkoeken uitgedeeld in de wachtrijen om het wachten te verzachten. Maar aan die folklore komt een einde. "We hebben beslist om de ticketreservatie voortaan online te laten gebeuren", zegt schepen Rita De Coninck (CD&V+). "Het oude systeem van kamperen voor de deur en manueel invoeren van de gekozen voorstellingen, was niet meer houdbaar. We gaan nu alles digitaal doen en dat brengt nog een extra voordeel met zich mee. Bezoekers kunnen voortaan ook zelf hun plaatsen kiezen in de zaal. Het nieuwe systeem betekent een toekomstgerichte en klantvriendelijke modernisering van onze administratie. Maar we hebben ook gedacht aan de mensen die nog niet digitaal zijn of thuis geen computer hebben. Bezoekers zonder computer of internet kunnen op de dag van de abonnementenverkoop terecht in de bibliotheek."

Vaste filmdag

Het programma 2014-2015 biedt heel wat kleppers. In het theater komen onder andere Dimitri Leue, Jo De Meyere en Theater Malpertuis. In de categorie muziek zijn er concerten van Kommil Foo, Isolde Lasoen, Yevgueni, Eva De Roovere en een hommage aan Bram Vermeulen door Jelle Cleymans, Rony Verbiest en Antje De Boeck.


Humor krijgt een hoofdrol in De Herbakker. Jacques Vermeire wordt een topper en er zijn ook de shows van Xander De Rycke, William Boeva, Henk Rijckaert, Koen Dewulf, Joost Van Hyfte, Gunter Lamoot en Walter Baele. Er zijn komend seizoen ook heel wat familievoorstellingen, schoolvoorstellingen, luisteravonden en circustheater.


Ook Ciné Local wordt verdergezet, met een maandelijkse film. "Vanaf nu wordt wel gekozen voor een vaste filmdag en niet meer elke vijftiende van de maand", zegt directeur Greet Melis. "Vanaf nu tonen we onze films elke tweede woensdag van de maand. We hebben een mooi aanbod met onder andere Philomena, Kampioen zijn blijft plezant, Marina en Het Vonnis. Ook een aanrader wordt de marathonversie van het televisiesucces Eigen Kweek. We gaan alle uitzendingen na elkaar uitzenden. We hebben dat gedaan met 'Van vlees en bloed' en dat was een succes."


De abonnementenverkoop start op 7 juni vanaf 9 uur op de website www.ccdeherbakker.be. Vroeger inloggen heeft geen zin, want dan zal je niet kunnen reserveren. De verkoop van de losse tickets start op 14 juni. Je kan kaarten bestellen via de website, via e-mail, telefoon of tijdens de openingsuren van de ticketshop. De zomersluiting van Cultuurcentrum De Herbakker staat gepland van 11 juli tot en met 17 augustus.