Fietsster (66) in levensgevaar na klap tegen vrachtwagen

Een 66-jarige fietsster uit Eeklo is woensdag 17.40 uur levensgevaarlijk gewond geraakt na een aanrijding door een vrachtwagen in de Burgemeester Lionel Pussemierstraat in Eeklo. De vrachtwagenchauffeur kwam van de werf waar het nieuwe sportcomplex gebouwd wordt en verklaart dat hij de vrouw niet gezien had.

De Eeklose dame volgde het fietspad in de richting van de Roze. Ter hoogte van het Scoutspad, waar de ingang van de werf is, kwam op dat moment een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Maldegem uit gereden.

Negatieve ademtest

De chauffeur zag de fietsster niet en reed haar aan. De vrouw liep ernstige hoofdwonden op en werd in levensgevaar naar het UZ Gent gebracht.


"De chauffeur verklaarde dat hij gestopt is, gekeken heeft, maar niemand gezien heeft, en dan is doorgereden", zegt het parket.


"Hij hoorde of voelde een slag en is meteen gestopt. De chauffeur blies 'safe' en was dus niet onder invloed van verdovende middelen, maar zijn rijbewijs is wel voor 15 dagen ingetrokken in afwachting van het onderzoek." Hoe het ongeval precies kon gebeuren, wordt nog onderzocht, maar het is mogelijk dat het zicht van de chauffeur belemmerd werd door de regen.


De chauffeur reed voor de firma Cauwels uit Maldegem, een onderaannemer van bouwbedrijf THV Artes Depret-Artes Roegiers uit Zeebrugge, die de bouw van het sportcomplex uitvoert. De firma wil niet ingaan op de details van het ongeval. "We hebben het er erg moeilijk mee", klinkt het.


Het einde van de werken is voorzien voor halfweg 2018. (WSG)