Eeklo wil gemeenteraad binnenkort weer uitzenden: nieuwe bespreking met AVS

De camera’s midden de ronde van de gemeenteraad zijn ondertussen verdwenen.
Joeri Seymortier De camera’s midden de ronde van de gemeenteraad zijn ondertussen verdwenen.
De stad Eeklo wil de gemeenteraden binnenkort weer live uitzenden via de website van de stad.

In het voorjaar konden de inwoners van Eeklo de maandelijkse gemeenteraden thuis volgen vanuit de luie zetel. Regionale televisiezender AVS stond toen in voor een rechtstreekse uitzending, via de website van de stad Eeklo. Een proefproject dat op het einde van de zomer plots stopgezet werd. Maar de stad en AVS zitten ondertussen opnieuw aan tafel.

“Er ligt een nieuw voorstel van AVS op tafel en dat moeten we nu bespreken met onze diensten en binnen het schepencollege”, zegt schepen Christophe De Waele (Open Vld). “De proefperiode was zonder kosten, dus dan konden we dit gerust aan AVS vragen. Maar vanaf 2020 zullen wij als stad moeten betalen voor de uitzendingen van de gemeenteraad. Dan is het logisch dat wij als openbaar bestuur iedereen de kans geven, en AVS niet zomaar als partner kunnen kiezen.”

Gemeenteraadslid Paul Verstraete (N-VA) is niet te spreken over het dossier en zegt dat de stad Eeklo nog geen enkele stap ondernam om de streaming weer op gang te krijgen. Het leverde op de gemeenteraad een pittige en pijnlijke woordenwisseling op tussen raadslid Verstraete en schepen De Waele.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.