Eeklo wil belastingen verlagen van 8 naar 7,7 procent

Wat de belastingverlaging voor jou opbrengt, is afhankelijk van je inkomen.
Photo News Wat de belastingverlaging voor jou opbrengt, is afhankelijk van je inkomen.
De stad Eeklo wil de personenbelasting vanaf volgend jaar verlagen van 8 naar 7,7 procent.

In het meerjarenplan van de stad Eeklo staat het voorstel om de personenbelasting vanaf 2020 te laten zakken van 8 naar 7,7 procent. De opcentiemen op onroerende voorheffing, voor eigenaars van een woning, blijft gelijk. Aan de andere kant zullen enkele boetes iets duurder worden.

Het meerjarenplan wordt pas op maandag 16 december voorgelegd aan de gemeenteraad. Eerder wil het schepencollege van SMS, Open Vld en Groen geen commentaar geven op de plannen. “Toen wij als SMS in de oppositie zaten, waren wij altijd erg kritisch toen de plannen eerst bekendgemaakt werden in de pers en pas dan aan de gemeenteraad. Wij gaan de primeur dus aan de gemeenteraad geven”, zegt burgemeester Luc Vandevelde (SMS).

De documenten voor de gemeenteraad van 16 december staan wel al op de website van de stad Eeklo. Daaruit blijkt dat de ombouw van de Kunstacademie en het Cultuurcentrum zowat de duurste projecten worden. Daarvoor wordt telkens twee miljoen euro voorzien. Ook de verwachte uitbouw van de Hartwijk en de aanpak van de Leopoldlaan staan in de plannen opgenomen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.