Eeklo sluit zwembad en pak andere stedelijke gebouwen

Het zwembad van Eeklo gaat dicht.
ThinkStock Het zwembad van Eeklo gaat dicht.
Eeklo sluit heel wat stedelijke gebouwen in de strijd tegen het coronavirus. Onder andere het zwembad en de sporthal gaan dicht.

De tijdelijke sluiting gaat in vanaf 1 augustus. “Alle gebouwen van stad Eeklo zijn niet vrij toegankelijk tot en met 31 augustus”, zegt burgemeester Luc Vandevelde (SMS). “Alle dienst- en hulpverlenging gebeurt enkel na afspraak. De zaalverhuur in alle stedelijke gebouwen wordt stopgezet.”

Het Sportpark en het Verbauwenbad zijn gesloten. De sportkampen kunnen wel doorgaan. Alle trainingen en sportwedstrijden kunnen buiten doorgaan, zonder publiek. Toiletten kunnen gebruikt worden tijdens de kantooruren. Ook het Sportcafé blijft open.

De bibliotheek gaat dicht en de afhaalbib wordt opnieuw opgestart. Cultuurcentrum De Herbakker stelt de ticketverkoop uit naar 1 september. De vakantiewerking tijdens de zomervakantie, georganiseerd door de stedelijke vrijetijdsdiensten en de speelpleinwerking, wordt verdergezet. De buitenschoolse kinderopvang is ook open tijdens de maand augustus. Ook het jeugdhuis en De Bakkerei blijven open.