Eeklo laat starters hun eigen winkel winnen

Een archiefbeeld van leegstand in Eeklo.
Joeri Seymortier Een archiefbeeld van leegstand in Eeklo.
Eeklo zoekt naar manieren om zuurstof in de lokale economie te pompen, en werkt achter de schermen aan een prestigieuze wedstrijd ‘Win je winkel’.

“We willen de komende jaren extra inzetten op de economische motor die onze stad is”, zegt schepen van Lokale Economie Christophe De Waele (Open Vld). “Een van de ideeën is de organisatie van een wedstrijd ‘Win je winkel’. Er staan in onze stad heel wat winkelpanden leeg. We willen starters een duwtje geven om de stap te zetten, en een nieuwe zaak op te starten. Via een wedstrijd gaan we een van de starters een groot deel van zijn opstartkost terugbetalen. Hij of zij kan dus eigenlijk zijn nieuwe winkel winnen. Achter de schermen wordt nu volop aan de vorm van de wedstrijd gewerkt. Wanneer die er precies komt, is nog niet duidelijk.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Melissa Gabriels

    Ik wil in elk geval meedoen