Duidelijke boodschap op fietspaden Eeklo: “Ben jij zichtbaar?”

Het schepencollege kwam woensdag meeschilderen in de Kriekmoerstraat.
Joeri Seymortier Het schepencollege kwam woensdag meeschilderen in de Kriekmoerstraat.
De stad Eeklo brengt duidelijke boodschappen aan op de fietspaden in de stad. Met fluo wordt ‘Ben je zichtbaar?’ op de fietspaden geschilderd.

Woensdag werden de fietspaden aan het kruispunt van de Kriekmoerstraat en de Oostveldstraat beschilderd. “De dagen worden steeds donkerder, dus is het ook belangrijker om goed zichtbaar te zijn als fietser”, zegt schepen Christophe De Waele (Open Vld). “Fietsverlichting moet werken, en je kan de baan niet op zonder fluokledij. Er zijn nog altijd mensen die hun eigen leven riskeren door zichzelf bijna onzichtbaar te maken. Wij willen sensibiliseren en aandringen om zichtbaar te zijn in het verkeer. Een boodschap op de fietspaden komt veel directer aan, dan een flyer in de brievenbus.”

Schepen De Waele vraagt ook om voorzichtigheid bij gladde ochtenden. “Onze ploegen zijn vaak van 4 uur ’s ochtends op pad om de fietspaden te pekelen, maar soms blijft het gevaarlijk glad. Overal oppassen is de boodschap”, klinkt het nog.

De boodschap op de fietspaden.
Joeri Seymortier De boodschap op de fietspaden.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • romy verhove

    Als ze zich belachelijk kunnen maken daar in eeklo is de nieuwe bestuursgroep er als de kippen bij...

  • romy verhove

    2 lichtjes voor en achter is meer dan genoeg ! Al de rest is pure onzin !

  • Veronique Cannoot

    Hopelijk werkt dit want al te vaak maken fietsers jammer genoeg geen gebruik van voor of achterlicht. Rijden ook tegenovergestelde richting op een niet dubbel gebruik fietspad, of rijden pardoes zomaar de straat over, of stoppen ook niet eens bij een zebrapad. Bij vele is een opfrissing van verkeersregels een must.