Drugscontrole bij fuif: 6 minderjarigen mogen niet binnen na positieve controle

Archiefbeeld.
Wouter Spillebeen Archiefbeeld.
Het parket, de federale en lokale politie werkten zaterdagavond samen voor een grote controleactie op drugs. Ze deden een controle in de sporthal in Eeklo, waar de FOS Open Scouting Eeklo een fuif hield. In totaal werden er 1.700 jongeren gecontroleerd. Zes minderjarigen mochten niet binnen nadat ze een positieve controle hadden bij de drugshond.

Alle fuifgangers werden gecontroleerd bij de ingang van de fuif. Ze werden daarbij besnuffeld door drugshonden van de federale politie. Zes minderjarigen werd de toegang tot de fuif ontzegd omdat ze positief bevonden werden bij de controle. Zeven fuifgangers hadden te veel op waardoor de diensten van het Rode Kruis moesten tussenkomen. Ook werden er een aantal jongeren vroegtijdig opgehaald door hun ouders omdat ze te veel alcohol hadden gedronken. Inspecteurs van de FOD Volksgezondheid controleerden in de fuifzaal of het rookverbod en de wet op het verkopen, schenken en aanbieden van alcohol en sterke dranken aan minderjarigen werd nageleefd. “De avond is vlot en rustig verlopen zonder noemenswaardige incidenten”, klinkt het bij de politie
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.