Drie inbraken in één weekend in Eeklo: “Wellicht telkens verschillende daders”

Archiefbeeld.
Photo News Archiefbeeld.
Bij drie verschillende woningen in Eeklo is afgelopen weekend ingebroken. Volgens de politie Meetjesland-Centrum gaat het telkens om verschillende daders.

De eerste melding kwam er op vrijdagavond. Inbrekers hadden bij afwezigheid van een bewoner van de Opeisingsstraat, de voordeur opengebroken en de televisie uit de woonkamer gestolen. Later die nacht sloegen inbrekers ook toe in de Dullaert, waar twee laptops en twee gsm’s verdwenen. Later in het weekend kregen ook bewoners van de Hoge Bosstraat ongewenst bezoek. De daders sloegen een ruit van een plat dak in, en gingen aan de haal met geld.

Toch gaat het wellicht niet drie keer om dezelfde daders, vermoedt de politie. “De daders hanteerden steeds een andere werkwijze”, aldus de persverantwoordelijke. “Er zit geen patroon in.” Er wordt wel onderzoek gevoerd naar een verdacht Frans voertuig, dat gezien werd bij een andere inbraak in het Meetjesland.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.