Directeur Patrick Mahieu (65) neemt afscheid van Kunstacademie Eeklo

Patrick Mahieu schudt zijn opvolgster Dymfy Van Speybroeck de hand.
Joeri Seymortier Patrick Mahieu schudt zijn opvolgster Dymfy Van Speybroeck de hand.
Patrick Mahieu (65) is uitgewuifd als directeur ‘Woord’ van de Kunstacademie Eeklo. Dymfy Van Speybroeck (31) uit Sint-Niklaas volgt hem op.

Patrick Mahieu was de voorbije negen jaar verantwoordelijk voor ‘woordkunst en drama’ in de Kunstacademie. In 2011 waren er 218 leerlingen, en nu zijn dat er 318. Het leerlingenaantal is onder zijn directeurschap dus sterk gegroeid. Hij was ook de man die het auditorium liet omvormen tot een theaterruimte. Mahieu zette ook theaterprojecten op met de anderstalige nieuwkomers van Ten Doorn, met mensen van het wijkcentrum De Kring, met bewoners van de psychiatrie en ook met mensen met een beperking. In 2012 lanceerde hij een gedichtenwedstrijd tussen de scholen van de stad.

Nu gaat hij met pensioen en wil hij meer tijd maken om weer te gaan regisseren, en zal hij actiever worden bij Open Doek. Zijn opvolgster Dymfy Van Speybroeck is al verschillende jaren lesgeefster aan de Academie, en wordt nu directeur. Onder andere schepen Bob D’Haeseleer was het voorbije jaar een van haar leerlingen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.