De ‘Warmste Weeklo’ komt eraan: Rob Vanoudenhoven is peter van het initiatief voor de Warmste Week

Het kerncomité van De Warmste Weeklo.
JSA Het kerncomité van De Warmste Weeklo.
Eeklo gaat zich eind december inzetten voor de Warmste Week onder de noemer ‘De Warmste Weeklo’. Peter van het initiatief is Rob Vanoudenhoven. Hij gaat verenigingen, scholen en vrijwilligers aanporren om initiatief te nemen voor het goede doel. Van 18 tot 24 december komt er een verwarmde tent op de Markt en worden er activiteiten georganiseerd.

Het zijn de handelaars van Eeklo die samen met het stadsbestuur de schouders onder het groot solidariteitsfeest ‘De Warmste Weeklo’ zetten. “We dagen Eeklo uit om acties op te zetten ten voordele van de Warmste Week”, zegt Eddy De Ketelaere. “We bundelen onze krachten en gaan ervoor. De Markt van Eeklo wordt de ‘place to be’ met een grote overdekte tent en pop-upbar, uitgebaat door de handelaars zelf. Daarnaast komen er kramen met acties van de verenigingen, een vrij podium met licht- en geluidsvoorzieningen en een groot scherm met de live-uitzending van de Warmste Week. Maar ook elders in de stad kunnen initiatieven georganiseerd worden.”

De organisatie hoopt dat de Eeklonaren vooral lokale verenigingen zullen steunen. De Ketelaere: “Onder de noemer ‘De Warmste Weeklo’ motiveren we alle Eeklose verenigingen, organisaties, scholen, clubs, muzikanten en vrijwilligers om gezamenlijk acties op touw te zetten. We hopen dat vooral de goede doelen uit Eeklo zelf gesteund worden. In onze stad zijn drie goede doelen erkend: Sportclub Boezjeern, CAR Klim Op Eeklo en wijkcentrum De Kring. Onder het motto ‘Eeklo voor Eeklo’ hopen we zoveel mogelijk centen op te halen en willen we de mensen laten buitenkomen in een warme sfeer van solidariteit en verdraagzaamheid.”

Camping Esmeralda

Alle Eeklose initiatieven kunnen vanaf nu geregistreerd worden via de lokale website van De Warmste Weeklo. Rob Vanoudenhoven is peter van het initiatief. Hij zal regelmatig zijn gezicht laten zien tijdens de activiteiten en iedereen aanzetten om actie te ondernemen. Op woensdag 24 december rond 18 uur wordt bekend gemaakt wat Vlaanderen opgehaald heeft. Ook dat zal op het groot scherm in de tent op de Markt te zien zijn. Aansluitend zal Rob Vanoudenhoven vertellen wat Eeklo tijdens de actie van De Warmste Weeklo ingezameld heeft. Als kers op de taart volgt een groot volksfeest met optreden van coverband Camping Esmeralda met zanger Dean en bassist Rob Vanoudenhoven.

Onder het motto ‘Eeklo voor Eeklo’ hopen we zoveel mogelijk centen op te halen en willen we de mensen laten buitenkomen in een warme sfeer van solidariteit en verdraagzaamheid

Eddy De Ketelaere

De horeca ziet het initiatief alvast zitten. “Ik kijk er nu al naar uit om zes dagen de Warmste Toog op de Markt uit te baten, samen met de verschillende handelaars en vrijwilligers”, zegt Kenneth Van Vooren van het Burgerhuis.

Alle info vind je op www.dewarmsteweeklo.be.

Rob Vanoudenhoven is peter van De Warmste Weeklo.
JSA Rob Vanoudenhoven is peter van De Warmste Weeklo.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.