College ten Doorn organiseert vrijdag eigen muziekfestival: Rock Oasis

De organisatoren van Rock Oasis 2019.
JSA De organisatoren van Rock Oasis 2019.
College ten Doorn in Eeklo houdt op vrijdag 10 mei de zesde editie van haar eigen muziekfestival Rock Oasis.

Er waren al edities in 2005, 2007, 2009, 2012 en 2016. Bedoeling is om vanaf nu weer een vaste waarde te worden in het Meetjeslandse festivallandschap. “Met het festival geven we als school de kans aan leerlingen uit de derde graad om hun organisatietalent te ontdekken”, zegt Patrick Blomme. “We geven de leerlingen ook de kans om in een professionele setting op te treden, en we stellen als school de deuren open voor leerlingen, ouders en leerkrachten, maar ook alle muziekliefhebbers uit het Meetjesland en daarbuiten.”

Op de affiche staat dirk., de bronzen medaille op Humo’s Rock Rally 2016, als headliner. De Oost.Best!-winnaar Raman zorgt voor blues- en roots-rock. OKOH is dan weer de band rond The Voice-finaliste Lisa Okoh. Als openingsact krijgt de COLTD Houseband de kans om op te warmen. Die groep bestaat volledig uit leerlingen van de school. Tussen de sets door zorgt DJpollokip, het alterego van leerling Mauro Pollé, voor passende muziekjes. Het festival eindigt met een afterparty met Naft.

De opbrengst van het festival gaat naar de vzw Heldenhuis, die in Eeklo een tehuis wil bouwen voor jongvolwassenen met een beperking. Tickets: 8 euro in voorverkoop en 12 euro aan de kassa. Gratis voor jonger dan 12 jaar. De ingang van het festivalterrein vind je via het doodlopende straatje langs de Meidoorn rechtover de Kaaistraat.

Info: www.rockoasiseeklo.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.