Cocktail van neuzekes voor Tournée Minérale

Tobias Teeuws werkt zijn cocktails af terwijl burgemeester Koen Loete en Gertjan Blomme smachtend toekijken om te proeven.
Foto Joeri Seymortier Tobias Teeuws werkt zijn cocktails af terwijl burgemeester Koen Loete en Gertjan Blomme smachtend toekijken om te proeven.
Voor Tournée Minérale lanceert Eeklo de 'Cuberdon Sour', een alcoholvrije cocktail op basis van de paarse neuzekes.

Het idee voor de Eeklose alcoholvrije cocktail komt van Gertjan Blomme, de jonge fractieleider van CD&V in Eeklo. Hij drinkt al vijf jaar geen druppel alcohol. "Maar het is echt moeilijk om op restaurant of in een café een lekker alternatief te vinden. Nu zoveel mensen in februari beloven geen alcohol te drinken, moeten we daar iets aan doen." Gertjan klopte aan bij Tobias Teeuws van café Leffe. Hij volgde les aan de gerenommeerde European Bartender School in New York.

Allesbehalve mierzoet

"Omdat het een echte Eeklose cocktail moet zijn dacht ik meteen aan de cuberdon", zegt Tobias. "De Cuberdon Sour is gemaakt op basis van vers frambozensap. Om de zure toets te krijgen gebruik ik limoensap. Ik verwerk er ook wat eiwit in om tot een luchtig geheel te komen. Afwerken doe ik met cuberdonsiroop en op de cocktail strooi ik wat crumble van cuberdon. Het klinkt mierzoet, maar dat is het niet."


De Cuberdon Sour in café Leffe kost 9 euro en zal permanent op de kaart staan. (JSA)