Burgemeester en schepenen bannen sociale media tijdens gemeenteraad Eeklo

Het nieuwe schepencollege wil het goede voorbeeld geven.
Joeri Seymortier Het nieuwe schepencollege wil het goede voorbeeld geven.
De burgemeester en de schepenen van Eeklo beloven om voortaan tijdens de maandelijkse gemeenteraad de sociale media links te laten liggen.

De politiek in Eeklo zorgt elke maand voor pittige discussies in de gemeenteraad. Meer dan ooit werden discussies tegelijk ook op sociale media zoals Facebook gevoerd. Nog tijdens de gemeenteraad werden quotes van andere politici gepost, werden politici van andere partijen erdoor gesleurd, en werd het thuisfront zo live op de hoogte gehouden van wat er op de gemeenteraad gebeurt.

“Vanuit de meerderheid hebben we nu beslist om alvast tijdens de gemeenteraad niets meer te posten op de sociale media”, zegt burgemeester Luc Vandevelde (SMS). “Discussies moeten die avond tussen mensen gevoerd worden, en niet op sociale media. Wij nemen deze beslissing uit respect voor de gemeenteraad, en voor de politiek in het algemeen.”

Voorzitter Nicole De Munter (Open Vld) hoopt dat de oppositie het goede voorbeeld volgt. “We leggen dit niet op, en laten de keuze aan iedereen. Maar we hopen dat de sociale media voortaan tijdens de gemeenteraad geen rol meer spelen”, zegt De Munter nog.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.