Bricocross Eeklo wellicht op zondag 8 september (maar stad weet het nog niet)

Een archiefbeeld van Brico Cross Eeklo.
Photo News Een archiefbeeld van Brico Cross Eeklo.
De Bricocross in Eeklo zal wellicht op zondag 8 september gereden worden. Ook al wacht het stadsbestuur nog op een officiële bevestiging van de organisatoren.

Er komt na de zomer dan toch een cyclocross in Eeklo. In de wandelgangen wordt zondag 8 september genoemd, opnieuw de opening van het crossseizoen. “Wij hebben die datum gehoord op de Parkcross van Maldegem, maar als stad hebben wij daar nog geen bevestiging over gekregen”, zegt schepen van Sport Marc Windey (SMS). “Wij hadden liever een cross iets later op het seizoen, maar blijkbaar zou het toch weer de openingscross worden. We hopen de komende dagen snel definitieve bevestiging te krijgen van de organisatoren van de Brico Cross en de UCI. In ieder geval: als het zondag 8 september wordt, dan gaan wij als stad voluit meewerken aan de organisatie. We willen er een echt evenement van maken, waar de middenstanders en alle sportclubs voluit bij betrokken worden. Het moet een echt sportief volksfeest worden. Hopelijk hebben wij als stad ook snel duidelijkheid”, zegt Marc Windey nog.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.