Bijzitter tijdens verkiezingen? In Eeklo voortaan slechts één keer in je leven

PN
Eeklo voert een nieuwe regel in, waardoor je als burger nog maar maximum één keer in je leven opgeroepen kan worden als bijzitter voor de verkiezingen.

Voor de verkiezingen van 26 mei werden 416 Eeklonaars aangeschreven om te zetelen als bijzitter in een kiesbureau. “Het kan niet de bedoeling zijn dat steeds dezelfde burgers opgeroepen worden voor verkiezingen. Dat levert frustraties op bij de betrokkenen”, beseft ook burgemeester Luc Van de Velde (SMS). “Eeklonaars die zetelden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober vorig jaar en die tijdens de komende verkiezingen van 26 mei zullen zetelen in een kies- of telbureau, zullen bij de volgende verkiezingen niet meer opgeroepen worden. Zo krijgen alle burgers de kans om hun burgerplicht te vervullen. Opgelet: het zijn enkel de Eeklonaars die effectief gezeteld hebben tijdens de verkiezingen van 14 oktober 2018 en van 26 mei 2019 die zullen worden vrijgesteld.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.