Balloonmeeting: 80 luchtballonnen, De Romeo’s, The Starlings (en hopelijk geen onweer)

Dit weekend weer dé klassieker van het Meetjesland

Met een beetje (weer)geluk wordt de lucht boven Eeklo dit weekend weer zeer kleurrijk.
Joeri Seymortier Met een beetje (weer)geluk wordt de lucht boven Eeklo dit weekend weer zeer kleurrijk.
Het Meetjesland maakt zich op voor de klassieker van de zomer: de AVS Balloonmeeting in Eeklo. Als de weergoden geen roet in het eten gooien, gaan op zaterdag 27 en zondag 28 juli telkens een tachtigtal luchtballonnen omhoog. De Romeo’s en Tom Dice, met zijn groep The Starlings, zijn de bekendste muzikale gasten.

Het terrein achter de stedelijke sporthal van Eeklo is het voorbije jaar helemaal verbouwd, maar voor de AVS Balloonmeeting is er nog altijd genoeg plaats. En vooral: het evenement blijft het hele weekend gratis. “Het is niet gemakkelijk als organisator, maar we blijven gratis toegankelijk voor jong en oud”, zegt voorzitter Guy Bral. “Meer en meer evenementen in het Meetjesland maken gebruik van dagtickets of combitickets om hun event te bezoeken. Wij kiezen bewust om dit niet te doen. Ondanks verhogingen van accijnzen, milieuheffingen en btw-verhogingen blijven ook onze drankprijzen betaalbaar voor een familiaal publiek. Hoe wij daar in slagen? Enkel en alleen dankzij onze partners en sponsors, en de vele Meetjeslandse middenstanders die ons elk jaar de nodige steun geven. De drive van onze vrijwilligers en de logistieke steun van het stadsbestuur maken van de meeting niet alleen een gratis event, maar ook een veilig en gezinsvriendelijk event.”

Gratis optredens

Zaterdag om 17.30 uur geven clowns en de Ganzenfanfare het startschot. Vanaf 19 uur gaan de ballonnen de lucht in, en om 20 uur zingen Tom Dice en zijn vriendin Kato als The Starlings. Om 21.30 uur een optreden van Level Six. Om 22.30 uur volgt de Nightglow. “Die wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken”, zegt Kris Wille. “We gaan naast de klassieke ballonnen, ook ballonnen in een speciale vorm opblazen. Dit doen we wanneer het donker is. Door de vlam in de ballon verkrijg je een mooie kleurrijke show. Wanneer de branders van de ballonnen gecoördineerd worden op muziek, geeft dit een uniek en aangenaam spektakel voor het publiek.”

Zondag starten Clown Cobe en Jojo om 14.30 uur en komt Stories TV om 15 uur langs, met onder andere Yves Segers, Sha-Na, Udo en The Starlings. Om 17.30 uur is er een optreden van De Romeo’s. De ballonnen worden om 19 uur opgelaten, en nadien speelt Fifties Fever.

Het weer

De voorbereidingen zijn perfect gelopen, maar slechts één factor kan dit weekend nog roet in het eten gooien: het weer. Na weken van topzomer en hittegolven, wordt dit weekend eerder wisselvallig weer voorspeld. Voor velen een welgekomen verfrissing, maar voor de organisatoren van de Balloonmeeting een nachtmerrie. “Maar de voorspellingen voor zaterdagavond en zondagavond zijn niet echt slecht. Vaak klaart het ’s zomers tegen de avond mooi op”, klinkt het nog hoopvol.

Je kan dit weekend ook zelf meevliegen met een luchtballon. Reserveren op 050/71.29.55 of meetjeslandse.balloonmeeting@skynet.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.