830.000 euro voor nieuwe sportterreinen: hockey, tennis, rugby, voetbal en crossheuvels

Volgend jaar ook nog nieuwe minigolf en skateterrein gepland

De sportclubs zijn blij met de nieuwe velden. Van op het cafetariaterras zie je achteraan het nieuwe hockeyveld en rechts de tennisterreinen.
Joeri Seymortier De sportclubs zijn blij met de nieuwe velden. Van op het cafetariaterras zie je achteraan het nieuwe hockeyveld en rechts de tennisterreinen.
Na de bouw van een nieuw zwembad en Sportpark in Eeklo zijn nu ook de buitensportterreinen in de Burgemeester Pussemierstraat volledig vernieuwd. Er werd voor 830.000 euro geïnvesteerd in nieuwe terreinen voor hockey, tennis, rugby en voetbal. Volgend jaar wil Eeklo er ook nog een skateterrein en minigolfterrein bij op het Sportpark.

Vorige zomer ging het nieuwe zwembad en de vernieuwde sporthallen open, en de voorbije maanden werd hard verder gewerkt aan de uitbouw van de buitensportterreinen, dat nog een realisatie van de vorige bestuursploeg is.  “De eerste fase is zo goed als afgerond”, zegt schepen van Sport Marc Windey (SMS). “De aanleg van het hockeyterrein, de drie nieuwe tennisterreinen, het veld voor voetbal en rugby, en de crossheuvels is voltooid. Alles samen kostte de aanleg 830.000 euro, maar we hebben 245.000 euro subsidie gekregen van de Vlaamse overheid. We willen met het nieuwe stadsbestuur nog een stap verder gaan. We starten nu een dossier op voor de derde fase van de uitbouw van de sportsite. De minigolf zit nu nog aan de Oostveldstraat, maar zal tegen mei volgend jaar kunnen verhuizen naar een nieuw terrein aan het Sportpark. In het voorjaar van 2020 moet er hier ook nog een nieuw skateterrein komen voor de jeugd. Dit wordt de ontmoetingsplek voor de sportievelingen uit Eeklo en het Meetjesland.”

Zo ziet het nieuwe hockeyveld er uit.
RV Zo ziet het nieuwe hockeyveld er uit.

Hockey

De meest opvallende nieuwigheid achter de sporthallen, is zonder twijfel het nieuwe hockeyterrein. Meetjesland Hockey Club bestaat ondertussen vijf jaar en zat tot nu op de terreinen van Ithaka. “De wereldtitel van de Red Lions heeft het hockey een boost gegeven”, zegt voorzitter Mathieu Verly. “We hebben nu 220 leden en hadden dus nood aan nieuwe professionele terreinen. Vorig jaar zijn we met maar liefst veertig procent gegroeid, en daar zit de populariteit van het hockey zeker voor iets tussen. We hebben 170 jeugdleden, en de helft van onze spelers zijn meisjes. Ondertussen hebben we al twaalf competitieploegen, en we blijven groeien. Met het nieuwe veld gaan we zonder twijfel nog meer spelers, en interessante trainers kunnen aantrekken. Op het nieuwe terrein kunnen we groeien naar 400 leden. Iedereen is dus meer dan welkom om het hockey te komen uitproberen”, zegt voorzitter Verly nog.

Openingsfeest

Het openingsfeest van de buitenterreinen is gepland op vrijdag 24 mei vanaf 19 uur. Iedereen wordt uitgenodigd. Eerst is er de officiële opening en nadien is er een sport- en spelinstuif door de hockeyclub, tennisclub en atletiekclub. De hockeyclub probeert ook enkele Red Lions naar Eeklo te halen. Er is volgende week vrijdag ook BMX, een spelenmarkt en een gratis drankje voor elke bezoeker. Vanaf 21.30 uur is er in het Sportpark de ‘Nacht van de Sport’ met dj Brother. Iedereen kan gratis meefeesten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.