7,5 procent rijdt te snel op ‘Verkeersveilige dag’

Illustratiebeeld.
Ronny De Coster Illustratiebeeld.
Politiezone Meetjesland Centrum nam woensdag deel aan de ‘Verkeersveilige dag’. Op zes locaties verspreid over het grondgebied van de politiezone werden gerichte snelheidscontroles uitgevoerd.

3.324 voertuigen werden inzake snelheid gecontroleerd door middel van een bemande infrarood-snelheidscamera. 248 bestuurders, of 7,5 procent, reden te snel waarbij twee rijbewijzen onmiddellijk werden ingetrokken.

Een snelheidsduivel slaagde er in bij een controle binnen de bebouwde kom twee keer op dezelfde plaats te worden geflitst, namelijk één keer met 117 kilometer per uur en vervolgens een tweede keer bij het terugkeren met 88 kilometer per uur. Hij werd door de politie tegengehouden. Naast de onmiddellijke intrekking van zijn rijbewijs zal hij zich voor de politierechtbank mogen verantwoorden voor zijn zware voet.

Daarnaast werd een bestuurder gevat met een glaasje te veel op en één automobilist bleek bij controle onder invloed te zijn van drugs. Het rijbewijs van de man werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dirk GEELEN

    Zeer veel snelheid beperkingen zijn ook sterk overdreven. De bebouwde kom wordt ook steeds meer uitgebreid.